Roda E1 – Groen Geel E3 ‘jammer, maar toch genoten’

Dat de E1 vandaag (zaterdag) diep moest gaan, wisten ze van te voren. De eerste wedstrijd was namelijk in 7-7 geëindigd. En dan kan het kwartje dus goed vallen of verkeerd. Dan staat of valt alles bij een goede combinatie van wilskracht en geluk.

Helaas hadden ze een wake-up call nodig. Groen Geel nam meteen het heft in handen in het eerste kwart. Arno – die met het elektronisch toetsenbord op schoot zeer verguld was – moest iedere keer een stand indrukken die hij eigenlijk niet wilde. 1-3 voor de tegenstander. En ook zeker niet onverdiend. Het team heeft snelle en trefzekere dames die goed werden vrijgespeeld.

In het tweede kwart kreeg Roda meer grip op het spel. Met Aleyna uit de E2 erbij stond er een goed vangende en schietende dame. Ze gooide al snel de schroom van zich af. En trof deze wedstrijd zelfs twee keer de korf. Eindelijk ging de bal weer netjes rond en dan zie je ook meteen resultaat; 5-6.

Dan wil je in het laatste deel eigenlijk meteen ‘erop en erover’. Maar dat liet Groen Geel niet toe. Ze sloten de verdedigende stellingen en braken zelfs scherp en snel uit. De treffers wisselden elkaar aan beide kanten af. Dan weer een hoera, dan weer een ‘pfff, dat was niet de bedoeling’. Mythe legde onderwijl alles op film vast. Zie op Instagram leuke video’s van onze helden en like de pagina!

Tja, en dan het laatste kwart. Het moment dat je hoopt op een Roda-versnelling. Die hebben we immers normaal gesproken in huis. En het moet gezegd; aan het maken van doelpunten ligt het niet. Die kwamen wel. Maar we moeten dan wel heel snel terug. Niet te lang genieten. Meteen de verdediging weer in. Want iedere Roda-treffer werd zeer snel gevolgd door een treffer van de tegenpartij. Met nog 5 seconden op de klok en 12-12 op het bord zette Groen Geel nog 1x aan. En als in een slechte film zag je de bal in de slotseconden in de korf gaan. Even keken we allemaal naar Arno. Kijk, hij hoeft natuurlijk niet op de + van het bord te drukken, maar Arno bezweek onder de priemende ogen van de tegenstander. Met gebogen hoofd drukte hij de eindstand in: 12-13.

Een prachtige wedstrijd, dat wel. Volgende keer nemen we gewoon de punten weer mee.

Fijn weekend
Jeroen