Roda E1 – Kleine Sluis E1

Een genot om naar te kijken, dat zijn de wedstrijden van de E1. De eerste 2 wedstrijden hebben ze (ruim) gewonnen maar ze blijven zichzelf verbeteren. Na de trainingen van Celeste is in het veld te zien hoe ze het geleerde in de praktijk brengen. Afgelopen zaterdag kwam Kleine Sluis uit Anna Pawlowna op bezoek. Celeste moest zelf ook ’s morgens spelen en daarom werden de meiden gecoacht door Mariska, Tara en Isa.

Al tijdens de warming-up was te zien dat ze vol voor de winst zouden gaan. Er werd gestart met Femke, Emy, Nora en Romy op het veld. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Daan werd er gelijk goed vrij gelopen en dat resulteerde al snel in een kans voor Femke, hoppa 1-0 op het scorebord. Als Kleine Sluis in balbezit was werd er hard gewerkt om de bal weer snel te onderscheppen. En eenmaal de bal in bezit stond er altijd wel weer één van de meiden vrij. Blijven bewegen, dat ging super! De 2-0 werd gemaakt door Femke. De 3-0 door Emy en de 4-0 door Femke. Beide na mooie doorloop acties. Met een stand van 4-0 werd er gewisseld en kwamen Esmee en Femme erin voor Femke en Emy. In het tweede kwart werd er lekker overgespeeld, gezocht naar de ruimte voor een doorloper maar steeds net niet gescoord. Ruststand 4-0, tijd voor limonade.

Met Femke en Emy weer in het veld en Romy en Nora als wissel gingen ze na de rust weer met veel energie van start. Femme scoorde de 5-0 op aangeven van Femke en de 6-0 met een schot van afstand. Een schot van Esmee ketste terug van de korf maar werd door Femke goed afgevangen en alsnog in de korf gegooid, 7-0.

De 8-0 werd gemaakt door Emy na een hele goede doorloop actie. Mooi om te zien hoe de doorlopers steeds beter worden uitgevoerd. Met een schot van afstand maakt Femke de 9-0.

Het laatste kwart komen Romy en Nora in het veld voor Esmee en Femme. Onze meiden blijven maar rennen, goed overgooien en Kleine Sluis komt nauwelijks in balbezit. In het laatste kwart wordt er niet meer gescoord. Er staat een mooie eindstand op het scorebord,  9-0!! Trotse (groot)ouders langs de lijn en juichende speelsters in het veld.

Groetjes van een trotse supporter