Roda E1 – KVA E1 18-10

“Wat leuk,  nu hebben we allemaal gescoord.” Pure teamgeest toch? Blij zijn dat iedereen heeft gescoord. Zo mooi kan korfbal zijn. Blij als je zelf scoort, blij als een ander de korf treft. Van die vreugde wat in het begin nog niet echt sprake. Roda speelde als blik speelgoed dat normaal gesproken opgewonden moest worden, maar waarvan nu de sleutel verloren was. Je kijkt naar het speelgoed, weet dat er iets moet gebeuren, maar er gebeurt niks. Nienke en Anne hadden een zwembadfeestje achter de rug en die party zat een beetje in de benen. De wil was er zeker maar de geest was nog bij de disco van de dag daarvoor. Gelukkig waren de heren iets beter opgestaan. Ze gooiden de ballen het eerste kwart er keurig in.

Het tweede kwart had Nienke de kuiten in ieder geval losgegooid. Net als vorige week gooide ze raak. En het combinatiespel kwam zoetjes aan op gang. Nog wat stroefjes, maar goed…Roda liep uit. Moet gezegd dat KVA – dat toch onderaan staat – dapper stand hield. Zeker hun meiden bleken groot, sterk en snel, waardoor ze hun karretje keurig konden aanhaken.

In de pauze pakten Cathy en Rebecca de peperbus. ‘Kom op, wakker worden anders mag je slapen naast het scorebord’. Het bleek niet tegen dovemansoren gezegd. Plotseling vloog de E1 over het veld. Thies permitteerde zich zelf een frivoliteit door met zijn rug naar de korf te gooien. Dat had hij namelijk geleerd van een van de clubiconen. We noemen geen namen, maar bedoelen Bert van Leeuwen. Bij 8-10 kreeg ook Anne het op haar heupen. Ze werd mooi aangespeeld en zie daar…De eerste treffer van het seizoen. Ze liep heel cool weg. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Maar ouders Conijn waren in euforische staat.

Langzaamaan gingen de kopjes omlaag bij KVA. Roda voerde de druk op en speelde de wedstrijd professioneel uit. De grote uitslag was wel enigszins geflatteerd, vind deze verslaggever. De eerste twee halfjes waren daarvoor wel iets te zwak. Maar het spel na rust daarentegen bood genoeg aanknopingspunten om ook omhoog te gaan kijken in de stand.

Fijn weekend!