Roda E1 stunt tegen kampioen OKV

Zaterdag stond de wedstrijd tegen OKV op het programma, zij hadden alle wedstrijden gewonnen, dus de meiden van de E1 gingen gewoon hun beste best doen……

En dat heeft OKV geweten! De meiden, helaas zonder Nora maar wel met Emy ondanks haar zere knie, maakte een vliegende start. De bal werd super snel, strak en zuiver rondgespeeld en plof, plof, plof 0-3 door Femme met 2 schotjes onder de korf en Romy van afstand. Verdedigend bleven de meiden er goed bij, werd er voor-verdedigd en wisten Femme en Romy met een stip de korf nog een keer te vinden. 1-5 even een korte break zodat Celest en Tara nog even wat tips konden geven. Bij OKV kwam er het 2e kwartje wat meer vaart in door een wissel, maar Femke wist het meisje goed te volgen. Opeens leek het een andere wedstrijd, OKV wist de korf opeens ook te vinden zodat de ouders naar het randje van de bank schoven en we met de rust met nog een kleine voorsprong 5-6, wat trouwens een prachtig doelpunt was naar het snel overgooien van Femke naar Emy en Emy naar Romy, top meiden! We even op adem konden komen.

De meiden gaven weer gas de tweede helft, lekker fel, ballen werden onderschept en lekker afgevangen, snel weer een aangeef en lekker aanvallen!!! Wat resulteerde in mooie doelpunten 5-7 Femme, 5-8 Romy, 6-8 (even balen en weer door), Femke met de 6-9, 7-9 en daarna nog 2 van Femme lekker aangegooid door de andere meiden; 7-11 even op adem komen……

Ze roken de overwinning, maar moesten het laatste stukje van de wedstrijd nog wel even vol aan de bak. OKV eigenlijk niet van plan te verliezen deden er nog een schepje bovenop en maakte ook nog een paar doelpunten. Verdedigd beten de meiden zich vast in hun tegenstander en gaven weinig ruimte en onderschepte veel ballen. OKV kwam nog terug tot 9-11, waarna Esmee niet veel later de 9-12 erin schoot, de laatste 3 minuten konden we de klok wel vooruit kijken. De E1 bleef de bal goed rondspelen en speelde de wedstrijd uit……YEAH 10-12 wat een feestje!!!! Na het juichen nog een mooie reeks strafworpen welke eindigde in 5-5.

De E1 speelde een hele leuke zaalcompetitie, veel gelijkwaardige tegenstanders waarbij ze de ene keer lekker wonnen en de andere keer iets minder geluk hadden, maar wel weer veel van leerden. Aankomende zaterde de laatste wedstrijd in deze zaalcompetitie tegen GroenGeel, wie weet nog een stuntje!