Roda E1 – TOP E2 8-10

Als je de toppositie wil behouden, moet je tot het gaatje gaan. Maar dat is niet altijd makkelijk. Ajax ondervond dat tegen Willem II en onze E1 tegen TOP. De uitslag doet nog enige spanning vermoeden, maar spannend was het eigenlijk niet. Afgezet tegen de wedstrijd van vorige week was dit een mager potje. Matige passing, veel missers richting korf. Dat werk. Het enige mooie was de inzet. De meesten bleven geloven in de overwinning en bleven elkaar zoeken. Het gaf mij het gevoel dat dit een kleine Sint-dip was. En  gelukkig geen vormcrisis waar PSV weken lang last van heeft gehad.

De twee ploegen vertoonden de nodige overeenkomsten. Bij veel kids was de Sint waarschijnlijk geweest en het klokje wat verder uitgelopen dan normaal. Er was zeker geen sprake van algemene nukkigheid, maar er was ook geen algemene scherpte. Ook niet bij de ouders trouwens, die puffend plaatsnamen op de tribune en vooral aan het mopperen waren over het feit dat de kantine nog niet open was. 09.00 en geen koffie….pffff

Roda liep ieder kwart achter de feiten aan. TOP was net een tikkie scherper. Al scheelde dat ook niet veel. Want ook aan de kant van de gasten werd veel gemist. Bert stuurde nog via de app een bericht met de motiverende boodschap ‘erop en erover’, maar daarvoor verliep het bij ons veel te stroef. Cathy en Rebecca deden wat ze konden. Van zalvende woorden tot een strenge toespraak, maar niks hielp. Gelukkig werd de wedstrijd wel afgesloten met een grote glimlach. Cathy en Rebecca hadden voor iedereen een letter met bijpassend rijm. Ontzettend  leuk! Kom op jongens en meiden, schouders er weer onder. En volgende keer punten pakken.