Roda E2 – Apollo E3 3-1

Winst. Winst? Voor onze E2? Precies! Neem gerust even uw tijd om een spong van vreugde te maken. Gedaan? Mooi. Maar waarschijnlijk sprong u nog niet zo hoog als de spelers zelf. Goh, wat waren ze hier aan toe. Na weken verliezen, is het heerlijk om een weekend te beginnen met een winstpartij. Die overigens nog wel iets hoger had kunnen uitvallen als die korf gewoon een beetje meer naar links of rechts had gestaan. Of iets lager. Maar goed, een kniesoor die daarop let. Winst is winst. Het was bovendien ook nog een hele leuke partij om naar te kijken. Maar goed, dan ben ik natuurlijk ook een beetje gekleurd. Het is altijd leuker om naar winst (van je team) te kijken dan naar verlies.

De eerste tien minuten viel in de categorie ‘aftasten’. Anne – die trots was dat ze deze keer de aanvoerdersband mocht dragen – en haar makkers lieten de bal vooral goed rond gaan. Af en toe een schotpoging, maar niet te veel. Gelukkig zat het verdedigend goed ‘dicht’, dus voor Apollo viel er ook geen eer te behalen. Pas in de tweede tien minuten begon Roda het spel meer naar zich toe te trekken. Dit kwam tot uitdrukking in een mooie 1-0 van Tom. Jip plofte daarna de 2-0 binnen en het publiek veerde op. Maar zoals echte veren werken…Ze blijven altijd op scherp staan. Even een hoera, maar daarna weer een scherp oog. Uw verslaggever genoot daarbij van de spoedcursus korfbal van twee gelouterde voormalige eerste elftaldames. “Tja, je moet afspraken maken bij kruisballen, dat kan er ander heel knullig uit zien he Maris?” Maris knikte en haalde – gedurende de wedstrijd – nog even herinneringen op uit de oude doos. Maar goed, hoe kolderiek de uitleg was van ‘rugkant open’…ik moest mijn aandacht wel houden bij het spel.

Het was maar goed dat ik bleef kijken. Thies wierp een strakke bal het veld in de handen van Damian die prachtig 3-0 binnenschoot. Hierbij past dan de volgende wijsheid “we roepen het steeds maar het daalt in”. Waarbij ook mijn speciale complimenten voor alle meiden. Ze scoorden vandaag helaas niet, maar hebben bergen werk verzet. Goed in de verdediging, snel de vrije man zoeken en ze hebben zich vooral niet de kaas van het brood laten eten. Er stond een echt team vandaag.

Maar je moet de huid van beer niet verkopen voordat de wedstrijd afgefloten is natuurlijk. Apollo kwam snel terug in de wedstrijd; 3-1. En toen werd het toch nog even spannend. Hoe zou onze E2 omgaan met deze tegentreffer? Nou, uitstekend dus. Logisch bijna, want tegentreffers hebben we dit seizoen wel genoeg gehad. Ze kennen het gevoel. En lieten zich dus niet van de wijs brengen. De wedstrijd werd geroutineerd uitgespeeld. Hopsa, de punten zijn binnen. Vreugdesprongen op het veld. Prachtig om te zien.

Fijne weekend allemaal!
Jeroen