Roda E2 – BEP E1

Het was nog heel even spannend of de zaalcompetitie van start kon gaan, maar na het verlossende woord van de KNKV konden de kinderen hun geluk niet op. Bij aankomst in de sporthal waren er dan ook alleen maar blije en stralende gezichten te zien.

In een gelegenheidssamenstelling ging de E2 de zaalcompetitie van start tegen de E1 van BEP. En dat ze er zin in hadden was al snel duidelijk! Het eerste kwart ging van start met Sanne, Bart, Fenne en Ruben. Met vlot samenspel werd het de tegenstander flink moeilijk gemaakt, het was wachten op het eerste punt. De eerste ballen ketsten nog af op de korf, maar kort daarna was het dan toch raak. 1-0 door Bart na voorbereidend werk van Fenne, Sanne en Ruben. Fenne maakte er kort daarna met een mooi schot nog 2-0 van.

Het tweede kwart gingen Ruben, Anna, Fenne en Teun het veld in. En nu ging het echt los! BEP werd geen kans gegund door sterk verdedigend werk, en met drie treffers van Fenne, één van Ruben, één van Anna en één van Teun werd er uitgelopen naar een tussenstand van 8-0.

Tijd voor een welverdiende pauze en een teambespreking waarbij de puntjes nog op de ‘i’ gezet konden worden.

Fris en uitgerust gingen Anna, Ruben, Sanne en Bart het derde kwart in. Het goede samenspel van de het eerste en tweede kwart kreeg een goed vervolg, maar BEP werd ook sterker en kreeg ook wat meer kansen. Door goed verdedigend werk van Ruben en Bart werden meerdere kansen van BEP vroegtijdig voorkomen. Sanne en Anna strooiden ondertussen met mooie ballen om de anderen voor de korf te krijgen. Met een mooi schot maakte Anna de 9-0. Ondertussen werd er door Roda hard doorgewerkt, ballen werden goed afgevangen en er werd snel overgespeeld. Vlak voor het einde van het derde kwart scoorde Ruben nog de 10-0.

Het vierde kwart werd gespeeld met Bart, Teun, Fenne en Sanne. Van vermoeidheid was bij Roda nog geen enkele sprake en het vizier van Teun en Bart stond ook nog eens op scherp. BEP was moe gestreden en konden het aanvallende geweld van Roda geen weerstand meer bieden. Door drie treffers van Teun, drie van Bart en één van Fenne stond er binnen de kortste keren een score van 17-0 op het bord. Door mooi overspelen kwam Sanne vrij voor de korf, en daar was de 18-0! Was dit het dan? Nee, het slotakkoord was voor Teun met de 19-0.

De pepernoten na het laatste fluitsignaal smaakte door deze overwinning vast heel erg goed, en het zou zomaar kunnen dat ook de Sint van een afstandje tevreden toegekeken heeft.