Roda E2 – GroenGeel: 7-14

Je hebt van die wedstrijden dat je wel verliest ,maar met een goed gevoel het veld afgaat. Vandaag was zo’n wedstrijd. We speelden tegen de aankomend kampioen GroenGeel. De eerste wedstrijd was met 25-0 verloren dus we hielden wel een beetje ons hart vast. Maar dan zie je waar jeugdige onbevangenheid, spirit en training toe kan leiden. Een prachtige korfbalwedstrijd. Een plezier om naar te kijken en te horen aan de geluiden van onze E2 ook een leuke wedstrijd om te spelen.

GroenGeel was er duidelijk klaar voor. Een potje ‘Roda inmaken’. Maar daar waren onze jongens en meisjes het dus niet mee eens. Oké, het duurde even voordat de schroom eraf was – we stonden na twee delen al 0-10 achter – maar daarna begon het echt lekker te lopen. Ballen worden beter gevangen, er wordt sneller uitgestapt en de vrije man wordt sneller bereikt. En dat was Thies in dit geval. Met vijf treffers zorgde hij voor 5-13.

Nu snapten de toeschouwers ook wel dat het grote gat niet overbrugd zou worden, maar dit was toch een hele andere koek als de eerste wedstrijd. Dan zie je dus het voordeel van spelen tegen sterke tegenstanders. Het kan je niveau gewoon omhoog trekken. Bij GroenGeel was ook lichte irritatie merkbaar. Ze hadden gerekend op een walk-over, maar moesten werken voor de punten. En wij gingen gewoon sterk door. Tom werd nog twee maal mooi vrijgezet en wist ook korf te treffen. De uiteindelijke score was 7-14. (strafworpen 5-4 gewonnen)

Maar nog leuker was het plezier waarmee de E2 het veld afstapte. Trots dat tegen de (aankomende) kampioen zo goed was gespeeld. Trots dat combinaties steeds beter worden uitgespeeld. Trots dat er weerstand was geboden. Een groot applaus!

Jeroen