Roda E2 – ZKC E1 0-10

Tja, wat zal ik zeggen? Onze tegenstander was een tandje te groot vandaag. Letterlijk en figuurlijk. Het is op zich al wonderlijk dat ze in onze poule zitten, aangezien de E2 van ZKC bij Roda E1 is ingedeeld… Maar goed, in het begin viel het krachtsverschil nog wel mee. Dat kwam met name door goed verdedigen. Daar wordt op de training duidelijk op gehamerd. En met frisse benen viel de tegenstander nog wel bij te benen. Al wist ZKC in het eerste kwart wel twee keer de korf te vinden. Bij ons bleef de hatelijke nul maar op het bord staan. Simpelweg omdat we geen kans kregen. Wanneer we de bal hadden, stond de tegenstander al weer in goede verdedigende positie. Onze omschakeling verliep net iets te langzaam om een mannetje of vrouwtje echt vrij te spelen.

Maar niet getreurd, we zagen ook heel veel goeds. Dat beloofde toch wat voor het tweede kwart. Helaas brachten zij toen echt hun grootste jongen in. En toen werd het krachtsverschil alleen maar groter. Het was mooi om te zien dat we nog steeds vanuit onze opdracht bleven spelen. Maar het was een soort Barcelona – PSV. Je kunt als PSV zeer goed spelen en je best toen, uiteindelijk leg je het af tegen Messi en kornuiten. Nou, zo voelden het vandaag dus ook. Er was niet veel tegen in te brengen. Maar als ouders zijn we wel trots dat jullie de moed niet lieten zakken. Alleen vloeiden op een gegeven moment – rond het derde kwart – wel de kracht uit de benen. Het verschil dat we op het veld al zagen, kwam toen letterlijk ook in treffers tot uiting.

Het vierde kwart was het hopen op een eretreffer. Het zou erg gegund en terecht zijn. Alleen al voor de moed en inzet. Want al staan we als ouders aan de kant het natuurlijk allemaal beter te weten, we weten ook dat dit jullie eerste jaar in de E is. Of  – zoals Joris als een ware Cruijff sprak – “dit moet je gewoon incalculeren. Het is het eerste jaar in de E. En dan is alles anders. Maar straks gaat alles weer beter”. Hij knikte vol goede moed en wij klapten ons kroost toe. Top gedaan. Volgende week ZKC uit…het gaat straks vast weer beter.

Fijn weekend
Jeroen