Roda E3- OKV E3

Zaterdag mocht de E3 tegen OKV thuis. Vorig seizoen speelden zij al eens in de zaal tegen OKV  waarbij Roda de hele wedstrijd voor stond echter in de laatste kwart scoorden OKV meerdere punten waardoor zij de wedstrijd binnen konden halen. Het zonnetje scheen dus vol goede moed aan de slag.

We starten met Bart, Lens, Ize en Fenna. OKV had de ooievaar van de Fabeltjeskrant aan de korf hangen dus het was duidelijk waar we niet in moesten scoren! We begonnen fanatiek, echter OKV liet zien dat zij niet van plan waren om de bal af te staan. OKV stond vooral aan de korf, maar zij kregen geen kans om te scoren want op het verdedigen was goed getraind van de week. Roda weet de bal af te pakken en gaat vol gas op de korf af, helaas net mis. OKV herpakt zich en scoort het eerste doelpunt van de wedstrijd. Snel daarna scoren zij weer, alleen was deze aanval goed verdedigd en werd het punt afgekeurd.

Na de wissel mogen Ruben, Sanne en Maddy hun kunsten laten zien. Maddy zag haar kans en ging vol op de korf af voor een mooie aanval, maar helaas. OKV stormde weer naar de korf maar weer dankzij de verdediging maakten zij geen kans om te scoren. Er werd lekker overgespeeld maar de bal wilde maar niet in de korf.

Na wat limonade en een peptalk gingen Ruben, Noud, Ize en Fenna het veld in. Vol goed moed werd begonnen aan de tweede helft. Vrij snel valt Roda de korf aan maar helaas, een misser. Het wil maar niet lukken. Er wordt goed overgespeeld maar OKV is wel erg gespitst om te winnen en als snel vallen er twee punten tegen. De eerste gaten komen in de verdediging en OKV komt steeds dichter bij de korf…

De E3 heeft veel toppers dus in de rust werd weer gewisseld. Lens, Maddy en Sanne mogen er weer in. Na een tweede peptalk gaan we weer vol enthousiasme aan de slag. OKV is letterlijk en figuurlijk een kop te groot, een mooi afstandsschot en het is 0-4. Er wordt gewerkt maar OKV heeft de smaak te pakken en scoort 0-5. We laten de verdediging een beetje zitten maar we blijven proberen, Noud ziet kans en scoort de eerste punt. OKV wil niet wachten op het juichen van de feestvierders en scoort de 1-6. Dan wordt het nog 1-7 en is de wedstrijd helaas alweer voorbij. Volgende week nieuwe ronden, nieuwe kansen.

Groeten Suzanne Klerk-Hoogenkamp.