Roda F1 – Aurora F1

Daar waar onze F1 tijdens het veldseizoen onverslaanbaar leek, hebben ze het tijdens de zaalcompetitie een stuk zwaarder. De huidige 6e plaats laat zien dat eerder behaald succes geen garantie biedt voor de toekomst. Vandaag staat de wedstrijd tegen Aurora F1 op het programma. Eerder versloeg dit team onze F1 op eigen terrein in Haarlem met 14-6.

Bart, Anna, Fenne, Ruben en Olle hebben zin in de wedstrijd en stormen met de discoavond van de avond daarvoor nog in de benen het veld op.

Roda gaat in het eerste kwart goed van start, Anna maakt al snel het eerst doelpunt! Het tempo zit er goed in en Roda heeft veel balbezit. Aurora heeft één knul in het team die het werkelijk voor elkaar krijgt om overal tegelijk te zijn, de meest onmogelijke ballen af te vangen en niet schroomt om hierbij ook zijn gewicht in de strijd te gooien. Onze jongens en meiden houden zich (letterlijk) goed staande. Deze sterspeler zal uiteindelijk de hele wedstrijd als een soort nat wc-papiertje aan ieders rug blijven kleven, hé daar is hij weer. Nadat Aurora de gelijkmaker scoort weet Olle snel een volgend doelpunt te maken. De teams zijn aan elkaar gewaagd en Roda zit Aurora veel beter op de hielen dan tijdens de vorige wedstijd. Er wordt wederom door de tegenpartij gescoord en Fenne weet hier vervolgens 3-2 van te maken voor de pauze.

Het tweede kwart lijkt de flow er even uit te zijn, de bal heeft aanvankelijk moeite om de korf te vinden. Ruben verdedigt goed en weet de bal een paar keer af te vangen. Dan maakt Anna in rap tempo twee doelpunten en staat het 5-2. De superspeler van Aurora die vervolgens wordt ingevlogen gooit roet in het eten en er volgen 4 doelpunten voor Aurora. Met nog een doelpunt van Anna voor de rust staat het 6-6.

Roda laat de moed niet zakken en blijft gedreven, de sfeer is goed en de koppies zijn fanatiek. De sterspeler van Aurora heeft het op één van onze meiden voorzien, maar Anna laat zich niet zomaar aan de kant duwen. In haar enthousiasme lanceert ze zichzelf dusdanig over het veld dat het publiek even bang is dat ze er twee kapotte knieën aan over zal houden, maar tranen worden vlug weggeveegd en Anna gaat ervoor. Olle zet een tandje bij in de verdediging van de sterspeler van Aurora die inmiddels het bloed onder de nagels van alle Rodianen vandaan haalt. Hij gaat ervoor, plaatst wat extra gewicht op z’n benen om niet omgeduwd te worden en houdt de jongen scherp in de gaten. Beide teams weten te scoren en de laatste pauze staat het 7-7.

De laatste minuten van de wedstrijd wil het helaas niet lukken, Fenne maakt nog een mooi doelpunt, maar Aurora weet de korf 4 keer te vinden en daarmee komt de wedstrijd met 8-11 tot een eind.

Roda heeft misschien verloren, maar aan de inzet van de F1 heeft het niet gelegen!