RODA F1 – KZ F1

Onze 2e thuiswedstrijd van dit seizoen was tegen KZ F1. Het was wederom een prachtige zaterdagochtend. Het Rodaveld was druk bezocht, wat met een blauwe lucht en een zonnetje extra gezellig oogt! Ook KZ had ons complex weer weten te vinden, want ook de Roda E1 speelde tegen de Koogers. Altijd lastig die KZ’ers. Ze geven niet zomaar op, gaan door tot het bittere eind en fanatiek tot op het bot! Dat belooft een leuke pot!

En dat werd het ook! Roda nam de bal uit, en al na 2 minuten wist Anna te scoren. 1-0

Vrij snel daarna scoorde Bart van dichtbij, 2-0. “Dat gaat lekker”, dachten wij langs de kant, maar helaas, ook KZ wist de korf te vinden.. 2-1 en 2-2 werden gemaakt. 

 Slokje water, en hup, het 2e kwartje in. Maar dat bracht ons helaas niet veel goeds.. KZ werd steeds dominanter en was vooral erg trefzeker. We probeerde van alles, maar het mocht niet baten, we stonden binnen 10 minuten tegen een 2-6 achterstand aan te kijken.. 

Even de koppies bij elkaar tijdens de korte limonade pauze. We zouden sneller terug rennen om te verdedigen en rustiger schieten als we in positie waren om te scoren. Het was nog niet voorbij!!! Wij Rodianen geven ook niet zomaar op!! Ben je gek! 

Het fluitsignaal klonk en we schoten uit de startblokken. KZ gedesorrienteerd achter ons latend. Wat resulteerde in 5 Roda goals achter elkaar!!

3-6 Noud, prachtig rustig ingeschoten
4-6 Anna, vanuit de counter
5-6 Noud ‘Zag je het oma?!’
6-6 Anna, fantastisch pass van Olle
7-6 Anna!

We stonden voor!!! 

Maar helaas was de vreugde van korte duur, want in het 4e kwart van de wedstrijd wisten we nog maar 1x te scoren (Bart). KZ zette een tandje bij en scoorde maarliefst 5x (en nog 1x een eigen doelpunt). 

Helaas, net aan verloren. Eindstand 9-10. 

Maar niet getreurd, we hebben het fantastisch gedaan!! En met een doelsaldo van +18 (32 gescoord en maar 14 tegendoelpunten!) staan we mooi bovenaan in de ranglijst!! 

Natascha