Roda F1 – Oranje Nassau F1 10-7

Iedere ouder zal het herkennen. Het moment dat je twijfelt of je nou in de mailing wordt genomen door je eigen zoon of dochter. Ik twijfelde in ieder geval erg aan de waarheid toen Anne mij op de dag van de Koningsspelen vertelde dat ze zaterdag tegen Oranje Nassau moest spelen. Maar ze bleef voet bij stuk houden. Al werd Oranje Nassau daarna wel verbasterd door Oranje Nasi. Ach, de creativiteit van kinderen kent geen grenzen. Maar ik zeg; geen woorden maar daden.  Al tijdens het ingooien zag ik  namelijk dat de tegenstander geleerd had van hun voorafgaande verliespartijen. Ballen werden netjes in het handje gegooid en ook de korf vaak getroffen. Dat beloofde een spannende pot te worden.

Al snel opende Tom de score. Een fijn idee, want onze F1 heeft wel eens de neiging achter de feiten aan te lopen. En daar was het vandaag net te warm voor. Even leek het initiatief uit handen te worden gegeven, maar Thies en Jip trokken de score naar een veilige 4-1. Helaas ging daarna de cruise-control aan. En niet op de hoogste stand. De wil was er ongetwijfeld, maar de felheid ontbrak. Het bekende verhaal eigenlijk; met kleine stukjes overgooien kom je verder dan een lange zwieper. En als een tegenstander gaat aanvallen, mag je best verdedigen. Oranje Nassau pakte de ruimte en kwam verdienstelijk terug tot 4-4. En dan zou je zeggen; joehoe.. Zijn we weer wakker? Maar nee. De jongens en meiden hadden misschien iets te lekker geswingd op het Koningsbal op school. Hun liefde voor het koningshuis was klaarblijkelijk zo groot dat Oranje Nassau best op voorsprong mocht komen. Toe maar, oranje boven, leve de koning: 4-5.

Terwijl de ouders aan de kant elkaar met een Loekie de Leeuw-blik zaten aan te kijken, koos Damian voor actie. Verliezen? Nu? Dacht het niet! 5-5. Top man! Dit was de treffer die de wedstrijd nodig had. Het team richtte zich weer op. De dekking werd beter verzorgd en de passing ging soepeler. En als het veldspel goed is, komen de treffers van zelf. Jip gooide 6-5 binnen. En toen kon ook Thies niet achterblijven. De zon had zijn spiertjes lekker opgewarmd en hij schoot achter elkaar raak. Bij 10-5 vond Roda het wel mooi. Krachten sparen voor de volgende wedstrijd. Oranje Nassau mocht nog twee eretreffers maken, maar de punten bleven in Westzaan. De strafworpen werden met 4-5 aan de tegenstander gegund. Sociaal toch, onze F1.

Door het verlies van WWSV is het trouwens reuze-spannend geworden in de poule van de F1. Drie teams – inclusief Roda – met evenveel punten. Dat vraagt om focus en plezier, punten en vertier. Tot volgende week!

Statistieken: Thies 6x, Jip 2x, Tom 1x, Damian 1x