Roda F1 wint Paastoernooi

De prijzenkast van Roda is 2e Paasdag weer extra gevuld. Niet met een beker – daarover later meer – maar wel met een trofee. De F1 heeft namelijk het paastoernooi bij Rohda gewonnen. In de competitie zaterdag was het spel nog niet veel soeps, maar maandag was het top! Iedereen op was op tijd naar bed gegaan en het kroost dartelde over de velden.

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd tegen HBC had Joris snel de leerpunten van zaterdag doorgegeven. Overspelen, letten op de afvallende bal en tempo hoog. Nu, dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Bam, bam, bam. Daar vloog Roda over het veld. Zoë opende de score. Het was de aanzet voor een grote overwinning. Iedereen kreeg kansen en er werd goed gecombineerd. Anne gooide met een fraaie treffer de wedstrijd naar 6-0. Zo, de eerste overwinning in de pocket.

Tussen de wedstrijden door was er een loterij. Met als hoofdprijs een goudvis. Kijk, kinderen hebben prikkels nodig. Dus wij – de ouders – beloofden voor iedere treffer een lot. Lees: iedere treffer was een kans op een goudvis.

Ik weet niet wat zo leuk is aan een goudvis, maar voor de F1 was het een uitstekende stimulans. Gas op de lolly. De 2e wedstrijd tegen Blauw-Wit stond het vizier op scherp. De tegenstander bestond uit allemaal jongens. Maar daar lieten de Westzaanse meiden (en mannen) zich niet door van de wijs brengen. En zeker Jip niet. Met zus Raven aan de kant liet hij zien dat talent in de familie zit. Ook Damian mikte raak. Hopsa, 1-6 winst. Zes kansen op een vis. Maar gelukkig voor de ouders ook zes keer mis.

De laatste wedstrijd was tegen de organiserende vereniging Rohda. Kennen jullie dat liedje van Doe Maar nog? Het is een akelige situatie…Ik ben mijn hoofd volkomen kwijt? Nou dat was bij Rohda het geval. Ze wisten niet hoe ze het hadden. Tom, Thies, Nynke en veel Zoë… Auw. 0-9 voor Westzaan. Ruiken jullie het ook? De geur van de overwinning? Horen jullie dat? Het gejuich van de winst. Proeven jullie dat? De smaak van de trofee. Want die bestond uit een bak met paaseitjes. Jongens en meisjes: van harte!