Roda F1 – WWSV F1 11-8

Thuispelen betekent vroeg opstaan. En  dit geval: krabben. Via de groepsapp stelde Mariska iedereen op de hoogte van deze ochtendellende. “Ping, allemaal eerder uit bed want het heeft gevroren”. Terwijl de mannen buiten stonden te vernikkelen, pakten de vrouwen de tassen. Na het eerste bakje koffie zagen we door onze optrekkende oogleden de tegenstander het veld opkomen. Oei, die waren groot. Gelukkig zegt lengte niet alles. Schijnt. Arno stelde me gerust. “Je kunt het zien aan de manier waarop ze schieten. Kijk, dat zijn F’jes”.

Dat kan allemaal waar zijn, maar die F’jes van WWSV gooiden de bal er direct vanaf het fluitsignaal in. Tak, 0-1. Wij, de ouders, voelden al een zware zaterdagmorgen komen. En Joris, de coach, schraapte zijn keel en liet zijn tactische hersens draaien. Gelukkig zorgde Thies snel voor de 1-1. Maar verdedigen is niet echt de hobby van ons kroost. Eén keer knipperen met de ogen en we stonden weer achter. Daarna werden de schouders er echt ondergezet.  Jip, Thies en Tom schoten hun team naar 6-2.

WWSV herpakte zich snel. Mede door de inbreng van een extra mannetje. En de wedstijd ging daarna redelijk gelijk op. Al voelde je op de tribune wel dat een overwinning tot de mogelijkheden behoorde. Tom had dat gevoel ook want hij gooide er veel in de korf. Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn. De honger naar treffers zorgde ook voor slordigheid. Op die manier kon WWSV steeds aanhaken. Maar met haken hecht je geen wedstrijd af. Met een mooi no-look pass van Anne werd Tom vrij voor de korf gezet; 10-6. Het pleit leek beslecht. De 11-7 van Jip betekende de knock out. Oké, aan WWSV nog wel de eer om eindstand van 11-8 op het bord te zetten. De strafworpen waren weer voor Roda: 4-3.

En daarna doken alle ouders op mobieltjes. Wat is de stand? Staan we bovenaan? Ja inderdaad, dat staat de F1 nu ook. Tenminste, op het moment dat ik dit verslag maak. Maar zoals we weten, zegt dit nog niks over het verdere verloop. Maar vandaag kunnen de hartslagmeters weer af. En weer voor een paar dagen in de kast. Vergeten is het vroege opstaan, we vieren de punten. En misschien doet Sinterklaas dat straks ook….

Voor de statistieken:  Tom 5x, Thies 3x, Jip 3x

Groetjes
Jeroen