Roda F1 – WWSV F1 13 -10

Eigenlijk mag je alleen naar onze F1 kijken als je over stalen zenuwen beschikt. Ik denk dat ik namens alle ouders spreek als ik zeg: ‘ik ben kapot’. Maar goed, dan heb je als ouder natuurlijk alleen nog maar aangemoedigd. Wie echt kapot zijn, dan zijn onze helden. Onze toppers van de F1. Zij hebben hun eerste partij van het jaar gewonnen. Een wereldprestatie. Zeker als jullie de tegenstanders kennen. Ze speelden tegen de kanjers van WWSV. Voor hen die vorige week het verslag hebben gelezen… Dat is dat team met die twee sterke meiden. Vorige week kregen we 11-8 klop, dus nu tijd voor revanche.

De start was veelbelovend. Vorige week stonden ze meteen 4-0 achter, nu stond het na tien minuten 3-3. 3x Ties. En dan krijg je toch het gevoel dat je de wedstrijd kan winnen. Maar net toen dat gevoel de lijfjes binnensloop, raakte de grote tweeling van WWSV op schot. Met een paar krachtige worpen schoten ze hun team op drie punten voorsprong. Wat zo stoer was… De koppies gingen niet omlaag. Oké, er kan een keer een mindere tien minuten tussen zitten, maar dan zorg je er toch voor dat de rest top gaat? En dat gebeurde dan ook. Langzaam kwamen de heren op schot. Jip raakte bevriend met de korf en schoot er 3 in. Damian was trefzeker evenals Tom. En Ties schoot volgens het principe ‘als jij scoort, scoort de tegenstander niet’ vele keren raak. Terwijl Nynke en Anne hun verdedigende taken goed uitvoerden. Snel de hand op de bal, vrijlopen, dekken. En zeker niet loslaten. Al valt de bril van de neus.

Einde derde kwart begon de wedstrijd echt te kantelen. Ties schoot de 10-9 binnen en zette Roda voor het eerst weer op voorsprong. En dan zie je het toch breken bij de tegenstander. Joris en Maaike hadden tijdens de rust duidelijk aandacht besteed aan de noodzaak van het strakke dekken. En dan zie je meteen het effect. De tegenstander wilde wel, maar kon niet meer. Niet passen en niet scoren. En Roda wilde wel, en dat ging dan ook. Passen en scoren.

Na de 11-9 van Damian kwam er nog een stuiptrekking tot 11-10, maar toen kwam het professionele ‘maak er een einde aan’- gevoel naar boven. Ties gooide van grote afstand de 12-10 binnen en wierp ook nog even de 13-10 binnen. De wedstrijd werd in stijl afgesloten met een mooie 3-1 overwinning is de afsluitende strafworpserie. Na de overwinning rende ons kroost met opgeheven handen richting hun supporters. Ze namen het terechte applaus in ontvangst. De eerste punten binnen, top gedaan!

Groetjes van Jeroen