Roda F1 – ZKC’31 F1 11-4

Nu is onze thuishal best groot. Maar het schijnt dat er plannen zijn om de opbrengst van ons schitterende jubileumboek te steken in de bouw van een extra tribune. En ik snap dat. De tribune puilde zaterdag uit. Ouders, zussen, opa’s en oma’s… Er staan veel gesmeerde kelen achter de F1. Veel handen die klappen, schouderklopjes geven en soms – ik ben eerlijk – ook kritisch zijn. Al was ‘kritisch’ vandaag niet nodig. Trainer Mariska had duidelijk uitgelegd dat verdedigen noodzakelijk is om uiteindelijk een wedstrijd naar je toe te trekken. En dat een beetje overgooien ook wel helpt om de bal sneller van ene helft naar de andere helft te krijgen en je medespeler ‘vrij’ te zetten.

Maar ondanks de goede voorbereiding beloofde de wedstrijd tegen ZKC’31 geen makkelijke pot te worden. Uit de eerste wedstrijd wisten we nog dat zowel hun jongens als hun meisjes goed kunnen scoren. En als je dat weet, moet je dus zorgen dat ze de bal niet krijgen. Damian gaf het goede voorbeeld en gooide na een paar minuten de 1-0 in de korf. Daar werd hard voor geknokt, want ZKC gooide achterin de boel goed dicht. Maar ja, ze hadden de pech dat Thies lekker scherp was. Hij gooide over de hele verdedigende massa de 2-0 in. Lekkere start, maar niet genoeg om de tegenstander vroeg op de knieën te krijgen. Ze kwamen keurig terug tot 2-2. Daarna golfde het spel op en neer. Het huispubliek zette zich er vol achter:

Hallo allemaal, wij zijn de F1
Met ons moet je niet messen, dat zie je toch meteen?
Wij gooien in de korf en staan sterk zij-aan-zij
Wij zijn Roda, wie ben jij?

De tegenstander keek verschrikt op door zulke proza uit Westzaan. En dat gaf Thies net genoeg tijd om er meteen twee in de gooien.

Hallo allemaal, het staat nu dus 4-2
Zullen we gaan spelen, doe je met ons mee?
Het loopt nu erg lekker, wij spelen ons goed vrij
Wij zijn Roda, wat doe jij?

Nou, scoren dus. Want ZKC’31 kwam keurig terug in de wedstrijd. Ze waren duidelijk niet van plan zich vroeg weg te laten zetten. Jubileumfeest of niet. Gelukkig kwam Jip ook steeds beter in de wedstrijd. Met zijn 5-3 en 6-3 gooide hij de partij wel een beetje op slot. Tom mikte daarna ook de 7-4 naar binnen en toen was het polonaise naar huis. Thies vijzelde zijn aantal treffers nog even op en Jip gooide er ook nog eentje binnen. Ook de strafworpenserie werd gewonnen; 2-1

Het moraal van het verhaal. Dit was een wedstrijd om trots op te zijn. De tegenstander zat overal scherp op, maar Roda liet zich niet van de wijs brengen. Het dekken ging echt stukken beter. Nu hoorde ik – als leek – dat de afvallende bal nog iets beter verwerkt kan worden. Ik vermoed dat het iets te maken heeft met de omschakeling. Maar het mooie is, dat het per wedstrijd beter gaat. Ik geniet daar van. Het was een heerlijke start van mijn weekend. Dus ik zing voor jullie:

Bedankt dus F1, voor de spannende partij
Jullie hebben goed gekeken, staat er iemand vrij?
Strak ook in de dekking, want ZKC deed heel goed mee
Wij zijn de supporters, en zijn nu heel tevree!
Statistieken: Thies 6x, Jip 3x, Tom 1x, Damian 1x

Groetjes
Jeroen