RODA F2 – KZ F1

De eerste wedstrijd van de F2 is zeker een verslag waard. Na ijverig warmgooien en -lopen volgde het nodige gedoe met trainingbroeken die al dan niet over de schoenen uit moesten. Juist, er wordt weer buiten gespeeld! Thijs, Tibbe, Jacob, Nora en Eefje zijn er klaar voor.

Tegenstander is KZ F1 bestaande uit vijf zeer gemotiveerde meiden. De wedstrijd begint wat aftastend, waarbij beide teams bescheiden kansjes krijgen. Na zo’n 5 minuten opent KZ de score. Aan beide kanten volgen een aantal aanvallen, maar door een goede verdediging over en weer wordt er nog maar één keer gescoord. KZ mag met 0-2 de rust in, maar deze kan niet beginnen zonder een uitgebreide veterpauze van beide kanten. Ook in het aantal losse veters zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd.

Na de 1 minuut rust scoort KZ opnieuw, maar gelukkig begint het ook bij Roda te lopen. Nora scoort de 1-3. Helaas wordt het betere spel van Roda nog niet omgezet in punten en eindigt de eerste helft met 1-5 voor KZ.

Sharon en Jari geven in de rust flink wat tips mee en die zien we terug in het spel. Tibbe scoort al snel na rust 2-5 en iets later volgt Nora met een geweldig afstandsschot. De tegenstander weet hier met veel moeite een puntje tegenover te zetten. Vooral Thijs is steeds een stoorzender en onderschept veel ballen. Met 3-6 gaan we de rust in.

Het laatste kwart wordt het betere spel door Roda voortgezet. Jacob weet zich los te maken van de grootste dame van de tegenpartij en staat vrij onder de korf. Hij krijgt de bal en gooit hem er rustig in. Nora volgt met een verdere goal, maar het zou net te weinig blijken. De tegenstander herstelt zich, scoort meteen na Nora en sluit de wedstrijd met een treffer in de laatste seconden van de wedstrijd af. 5-8 tegen de F1 van een grote club als KZ is zeker geen schande. En gezien het geringe verschil zou de uitwedstrijd nog wel eens heel spannend kunnen worden. Eefje was bereid om in te vallen en paste meteen in het team. Fijn om haar erbij te hebben.

Enkele regendruppels vallen tijdens de strafworpen die met 2-5 naar KZ gaan. En zo eindigt de eerste buitenwedstrijd van de F2, die prima werd geleid door Koen.