Roda F2 – KZ F2

Trainer Jelmer had vandaag besloten om in plaats van 15 minuten, 30 minuten van te voren te verzamelen. Bij een overwinning konden we namelijk gedeeld kampioen worden met KZ. We hadden tot nu toe meer dan de helft van onze wedstrijden gewonnen. Een half uur bleek toch wel erg lang, want de meeste kinderen hingen na 10 minuten in het hek of lagen op de grond. Gelukkig kregen we net op tijd iedereen aan de start.

Met de eerste aanval bestaande uit: Jesper, Femme, Yfke en Giel stonden we door 2 doelpunten van de doelpuntenmachine Femme op 2-2. Het 2e kwart kwamen: Isabel, Esmee, Liam en Rowen erin. Dit 4-tal kwam niet tot scoren maar kwamen wel tot veel kansen. In het 3e en 4e kwart bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. We kwamen op een gegeven moment 3 doelpunten achter, maar door doelpunten van Femme en Isabel bleven we toch dichtbij. De eindfase was echt voor Roda. Hierin kregen we heel veel kansen maar we gooiden ze er niet in. Ballen werden wel veel onderschept om tot deze kansen te komen. Uiteindelijk een minimaal verlies van 6-9.

Een aantal spelers, waaronder: Yfke, Jesper, Liam en Esmee liepen het veld af met bebloede knieen en toch maar blijven doorspelen. Het kenmerkt deze bikkels. Bij de strafworpen was KZ kansloos door oa het eerste doelpunt van Zoe. Iedereen ging uiteindelijk naar huis met een medailles. Toch nog een soort van kampioen!