Roda F2 lekker van start!

Afgelopen zaterdag stonden het meest verse team van Roda voor de tweede keer op het veld. Voordat we verslag doen van hun vliegende start even een kleine kennismaking met het team. Ize, is heel snel en probeert elke bal te pakken. Ruben, lekker lang en kan de bal al lekker ver weggooien. Mason, zorgt dat hij altijd vrijloopt. Romy, maakt het met haar lange armen de tegenstander knap lastig. Carmen, is niet bang gaat voor elke bal en plakt goed aan haar tegenstander. Femke maakt heel wat meters in het veld en staat vaak vrij. Emy kan ballen al goed vangen en komt steeds dichter bij haar tegenstander. En tenslotte coach Frank, analyseert de wedstrijd nauwkeurig en weet de spelers met de juiste tips het veld weer in te sturen.

Vorige week was het toch even spannend, de eerst echte wedstrijd. Tegen ZKV, die net als wij een beginnend ploegje had. Ook bij de ouders was er wat gezonde spanning, dit was toch wel voor het echie. Maar de spanning was snel weg, de verdediging zat redelijk goed dicht, bij een onderschepping werd de bal opgespeeld naar de korf en ja, daar staat dan Ruben. . . En niet een keer maar wel twee keer. Toch lekker zo’n 2-0 voorsprong. ZKV kon ook lekker aanvallen en deed wat pogingen op de korf maar dat wilde nog net niet lukken. Maar bij Romy wel opeens zat de 3-0 erin! Al helemaal met ons hoofd in de wolken was de spanningsboog iets minder en ZKV werkte zich terug in de wedstrijd, opeens stond het 3-2. Het laatste kwartje moest gespeeld worden en gelukkig wist Femke nog een mooi doelpunt te maken 4-2. Het bleef nog even spannend ZKV scoorde ook nog een keer en het verlossende eindsignaal klonk best goed. WoW, wat een leuke wedstrijd en wat hebben ze al veel laten zien.

ZKC (en heel vroeg) was onze tweede tegenstander. Maar de spelers van de F2 stonden alweer te springen. De scheidsrechter helaas nog niet, het was echt vroeg, maar gelukkig was er een andere vrijwilliger die deze taak op zich wilde nemen, top!

Na de eerste onderschepping speelde Roda de bal al weer vlotjes de andere kant op en werd er met twee mooie doelpunten van Ize en Femke een 0-2 voorsprong gepakt.

En zo kabbelde de wedstrijd voort, ZKC deed wat schotpogingen en toen Roda weer maar niets rolde erin. Totdat . . . . ZKC opeens raak begon te schieten en het zomaar 4-2 stond. Werk aan de winkel. . . En daar gingen ze na wat tips van Frank nog een keer even flink knallen, Femke met de 4-3, Romy met de 4-4. .. ZKC vond nog een gaatje 5-4, maar door een paar mooi goed gegooide ballen van haar teamgenoten schoot Femke ook de 5-5 en 5-6 erin! Met een zucht van verlichting bij de ouders en coaches floot de scheidsrechter af en toen de kids doorhadden dat ze weer gewonnen hadden, vlogen alle armpjes de lucht in!!!!

Wat een harde werkers!!!! Donderdag weer lekker trainen en zaterdag op bezoek bij Groen Geel in Wormer.

Mariska