Roda Galafeest 100 jarig bestaan

Een jaar vol van activiteiten, receptie, Koninklijke Onderscheiding, presentatie jubileumboek, zwemfestijn, reünie, Rondje IJsselmeer, een feestweekend met (West)Zaanse artiesten met landelijke bekendheid, fietspuzzeltocht, klaverjasavond en dan… de Gala-avond.

Met de dresscode gala lijkt het eenvoudig wat je moet aantrekken. Maar de praktijk is anders. De meest stijlvolle creaties verschenen bij de dames en ook aan heren kant kwamen er uit de garderobe grote verrassingen. Spelers die je normaal alleen in spijkerbroeken met gaten ziet, zaten nu strak in het pak. Het zag er allemaal heel feestelijk uit wat de bijna 100 aanwezigen lieten zien. Op het Roda plein een lichtjes festijn met 100 jaar uitgebeeld door middel van olielampen. Een onverwachte en verrassende vuurwerkshow, het was er allemaal.  De akoestische versie van de geweldige band Nightfall. Bernlef die als voorzitter van de Jubileumcommissie zijn mede bestuursleden bedankte voor 3 jaar intensieve samen werking. Hier worden ze nog even genoemd: Trea van der Loo, Dick Smit, Lida Poppes, Irma Kemna, Irene Dubbeld en niet te vergeten Otto Hauzendorfer. Ze kregen een daverend applaus. Ook Rob den Os werd gehuldigd voor zijn verdiensten als bestuurslid van de Stichting Vrienden van WKV Roda en van de Stichting Beheer Roda Sportcomplex waar hij eind 2018, na ruim 15 jaar, mee zal stoppen.

Hoe word je de best geklede dame en heer?

Een impressie van het Roda Gala feest.

De verkiezing van de beste geklede heer en dame: Natascha Theewis en Age Knossen jr. De criteria van de jury om tot deze verkiezing te komen zijn geheim maar iedereen leek het eens te zijn met deze verkiezing. Maar de concurrentie was moordend. We kennen het waargebeurde verhaal van iemand die een echt nieuw gala kostuum had gekocht, maar door de spanning van de gala avond én het late moment van aankoop zijn broek in de winkel vergat en daar pas achter kwam toen het feest begon! En met een spijkerbroek en alleen een galajasje redde je het niet. En dan drie dames die met de auto werden gebracht, de namen zijn bij de redactie bekend, maar door het Roda BOB beleid terug moesten lopen. Deze drie dames, ook kandidaat voor de best geklede vrouw, droegen hoge pumps maar moesten ook de Weel brug nog bedwingen. Een onneembare hindernis met die hoge naaldhakken, zo bleek… Ze trokken de pumps uit en gingen op nylonkousen verder naar huis. Degenen die een beetje bekend zijn in de omgeving van de Watermolenstraat weten dat de firma Vreeken daar al een aantal maanden bezig is om het riool te vervangen. Deze dames worstelden zich door de blubber, op blote voeten met nylon kousen, een weg naar huis. En zelfs zij hebben een fantastische avond gehad!

Iedereen een gelukkig Nieuwjaar!

Redactie.