Roda krijgt Koninklijke Erepenning.

Het uitreiken van de Koninklijke Erepenning door Wethouder Jeroen Olthof

Het was de bezoekers van de receptie natuurlijk al op gevallen dat wethouder Olthof de ambtsketen droeg. Dat was niet voor niets: het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagt WKV Roda de Koninklijke Erepenning uit te reiken i.v.m. het 100 jarig bestaan op 1 februari 2018.

“de begiftigde heeft het recht op gedrukte of digitale publicaties van de onderscheiding in woord en/of beeld melding te maken”.

Na wethouder Olthof voerde KNKV voorzitter Rob Meijer nog het woord. Hij lichtte de plannen van het KNKV toe:  groei en een Olympische Sport worden. Korfbal is de enige sport met een A licentie in Nederland die nog niet olympisch is.

Als uitsmijter fungeerde Cor de Jager die een humoristische speech had met de nodige anekdotes.

De lichtshow

Een deel van de lichtshow.

Na de speech van Cor was het tijd voor de lichtshow. Er werd de afgelopen weken al druk gespeculeerd in het dorp over de lichtshow: was er wel vergunning, zat de wind wel in de goede hoek om het kunstgras niet te beschadigen? Uiteindelijk viel dat allemaal mee. Iedereen moest zo veel mogelijk naar buiten om op de letters van WKV Roda een sterren regen te laten ontvlammen. Een creatief idee.