Roda scoort voor het eerst in historie meer dan 30 doelpunten

We zijn nog nauwelijks bijgekomen van de jubileumreceptie en instuif 100 jarig bestaan of we hebben de eerste mijlpaal in de volgende 100 jaar al te pakken: we scoren meer dan 30 doelpunten!! We hebben het Jubileumboek geraadpleegd, maar dit is nog niet eerder voorgekomen.

Kees Havik scoort in de Roda historie voor het eerst het 30e doelpunt.

Roda speelt tegen Revival uit Terschuur. Plaats van handeling de Veluwehal in Barneveld. Revival is net als Roda een dorpsvereniging. De gastheren/vrouwen vechten voor hun laatste kansen om directe degradatie te voorkomen. Revival heeft twee sterke spelers: de heer tegen Hidde en de dame tegen Liselotte.

De opening is voor Revival. De ploeg start scherp, we komen met 5-2 achter. De vele Roda supporters denken het zal toch niet, na een lange reis naar Barneveld. Gelukkig is Hidde goed bij de les, hij houdt Roda in de race. Bij 5-5 zien we de omslag. Roda is kwalitatief beter en loopt uit naar 5-9. Tot de rust houden we die marge in stand (10-14).

De eerste 10 minuten is een kopie van de eerste helft met Roda als de betere ploeg. Maar bij 12-17 begint Revival aan een inhaalrace. We krijgen 3 strafworpen tegen van de goed leidende scheidsrechter Rick de Wit. Revival is terug in de wedstrijd en plotseling staat het 17-19. De coach van Revival gaat het lengte overwicht van hun dames nog verder vergroten door een dame van 1 meter 90 tegen Sandy te plaatsen. Het antwoord van Roda coach Sebas is Shanna in te brengen met meer lengte.

Jelmer scoort nummer 24 tegen Revival uit een strafworp.

Plotseling gaat de wedstrijd kantelen, op eens gaat het scoren bij Roda heel snel. Roda “watcher” Lance Pitt vindt de tweede helft de beste die hij ooit gezien heeft. Roda scoort 6 keer achter elkaar en loopt in “no time” uit naar 17-25. Met nog 5 minuten te spelen is de stand 19-27. De Roda supporters hopen op een eindsprint. Tijdens de wedstrijd nieuwe doelen stellen:  gaan we voor het eerst de 30 treffers halen? Kees scoort nummer 28 met een “one hander” uit een doorloopbal. Hidde scoort nummer 29 van halve afstand, Kees scoort de historische treffer: de nummer 30. Dan kan natuurlijk ook niet anders, het is een hommage aan zijn opa Kees Havik die een van de beste spelers was van Roda uit het hoofdklasse team uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Yoets maakte met een doorloper uit een onoverzichtelijke scrimmage zelfs de nummer 31.

Statistieken: Jelmer (9), Kees (7), Hidde (5), Jari (4), Yoets (3), Jane, Liselotte en Shanna ieder