Roda wielerploeg is klaar voor jubileum rit rondje IJsselmeer

Afgelopen maandag was er een bijeenkomst met de deelnemers en begeleiding van het fiets rondje IJsselmeer. Na de opening van Dick Smit, presenteerde Renee Bloemberg op professionele wijze de route. Zelfs luchtfoto’s werden gebruikt om knelpunten toe te lichten. Na de route bespreking, werden er allerlei zaken besproken die te maken hebben met de rit. O.a. veiligheid, catering, stopplaatsen, lunch etc. etc. Mecanicien, is net als in 2013, de oud Westzaner Bob Farafonow. Motor voorrijder is Otto Hauzendorfer met als passagier Lida Poppes, die tevens de taak heeft om alles op film vastteleggen. Voorzitter Paul, bestuurd de bezemwagen. Irene, Wies, Ellen en Yoets zijn de dames van de catering.

Dit jaar, hebben wij te maken met een record aantal deelnemers, namelijk 30 fietsers en 8 begeleiders (1 motor en 3 volgwagens). De meeste renners komen uit Westzaan en Assendelft. Roda wordt goed vertegenwoordigd door o.a. oud selectie spelers en ex Rodianen.

De ploeg vertrekt op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, om 4 uur in de ochtend vanaf het Roda veld en hoopt rond 17.00 uur weer te arriveren bij De Kemphaan in Westzaan.

Het rondje IJsselmeer wordt mede gesponsord door Coop Westzaan, FEBO en GOMES /Mercedes Benz.