Roda wint moeizaam van Ten Donck uit Ridderkerk: 25-22

Roda B1 team van de week bij de wedstrijd Roda 1- Ten Donck 1.

Een inhaalwedstrijd en een vier punten duel. Daar zag het in de beginfase niet naar uit. Roda kwam moeizaam uit de startblokken en keek binnen enkele minuten tegen een 1-3 achterstand aan. Misschien lag de oorzaak in het feit dat het team slechts een keer getraind had na de Kerstdagen en dat de ploeg drie weken geen wedstrijd gespeeld heeft en je zo niet echt wedstrijdritme op doet. Of had het te maken met het feit dat het crème de la crème van het Zaanse trainersgilde op de tribune zat? Roda B1 was team van de week, dat bracht de tegenstander nog even in verwarring. Wie waren de dames van Roda 1?

Gelukkig voor Roda was Hidde zaterdag op dreef die de helft van de doelpuntenproductie voor zijn rekening nam. Ook Kees moet genoemd worden, hij speelde “cool, calm en collected” en heerste als vanouds in de lucht. Iedere afvallende bal was voor hem en ook onderschepte hij veel passes van de tegenstander. De ruststand was 15-15.

Kees verzilvert een van de vele stippen.

Liselotte viel na de rust sterk in en scoorde meteen en pakte ook de nodige ballen in de verdediging. Pas bij een stand van 21-21 kwam Roda een beetje los van de tegenstander. Raymond Witvliet, ex-korfbal league speler en topschutter van Ten Donck, wond zich nog eens flink op in de slotfase, maar de wedstrijd was al gespeeld. In de laatste tien minuten heerste Roda zoals het publiek het graag ziet. Hidde scoorde zijn 11e en 12e doelpunt en Liselotte en Sandy scoorden 24-21 en 25-21. De laatste treffer was voor Ten Donck. Eindstand 25-22. Scheidsrechter Marcel van Bentum vloot een goede wedstrijd.

Doelpuntenmakers Roda: Hidde (12), Kees (6, waarvan 5 strafworpen), Sandy (2), Liselotte (2), Shanna, Thijs en Jelmer ieder 1.