Roda wint ondanks spannende slotfase terecht van de nummer 2 Synergo

Het eerste team van Roda Westzaan reisde op een mooie nazomer zondag naar de nummer 2 op de ranglijst Synergo uit Utrecht (voor de ouderen onder onze lezers Synergo is een fusievereniging van o.a. de oude Roda tegenstander Samos). De accommodatie is flink veranderd daar want er staat sinds kort een mooie splinternieuwe sporthal op de plek van hun oude kantine .

De kantine van de sporthal was nog niet geopend maar de kleedkamers wel dus we konden wel omkleden voor zover dat nodig was en ook douchen na afloop van de wedstrijd . Het kunstgrasveld waar op gespeeld is precies het tegenovergestelde van de mooie sporthal, maar dat mocht geen excuus zijn om een mindere prestatie neer te zetten .

Het was wederom een 4 punten wedstrijd want bij winst zouden we op gelijke hoogte komen met Synergo en in de top 4 blijven en nog verder uit de buurt gaan van de degradatie plekken . Na onze bespreking rond 15.30 uur gingen we aan onze warming – up beginnen en ons gereed maken voor de start van de wedstrijd om 16.00 uur . Dat het een lastige wedstrijd zou worden dat wisten we want Synergo beschikt over een goed achttal met veel lengte en veel korfbal in de ploeg en ze stonden niet voor niets 2e op de ranglijst .

Maar de start van Roda 1 was niet geweldig en de start en scherpte in de afronding bij Synergo was er wel, dus hadden we tot de 9-7 steeds een 2 / 3 punten  achterstand .

1-1 Shanna / 3-2 Shanna / 5-3 Hidde / 6-4 Thijs / 6-5 Hidde / 8-6 Kees / 8-7 Hidde

Er moest iets gebeuren om het tij te keren en dat gebeurde ook want na wat veranderingen in onze tactiek kantelde de wedstrijd vanaf de 18e minuut voor Roda en binnen 12 minuten gingen we van een  9-7 achterstand naar een 12-15 voorsprong aan de thee

9-8 Kees / 9-9 Thijs / 9-10 Jelmer / 9-11 Hidde / 10-12 Shanna / 10-13 Sandy / 11-14 Shanna / 11-15 Yoets

Punten op de i gezet in de rust en doorgaan zoals we bezig waren dan zouden de punten meegaan naar Westzaan .

De tweede helft was een kopie van de eerste 20 minuten in de eerste helft maar dan voor Roda, want er was nu steeds een voorsprong 4 / 3 / 2 punten tot er 10 minuten voor tijd 18-21 op het scorebord stond .

12-16 Jelmer / 14-17 Sandy / 14-18 Jelmer / 16-19 Jelmer / 18 -20 Kees / 18 – 21 Hidde

In de laatste 10 minuten gebeurt dan wat je vaker ziet en dat is dat er niet meer de dingen gedaan worden waar we mee bezig waren en wij de tegenstander zelf de kans gaven om weer terug te laten komen in de wedstrijd .

19 – 21 , 20 – 21, 20-22 Kees , 21 – 22 , 22 – 22 .

Nog twee minuten te gaan met de bal in onze aanval , binnen 30 seconden lag de bal er in door Kees Havik 22-23 waarna er nog anderhalve minuut voor Synergo was om gelijk te maken maar er was vrij snel een onderschepping zodat Roda de laatste minuut uit moest spelen om de wedstrijd te winnen. Dat gebeurde want één minuut later floot de goed leidende scheidsrechter H. Hoffman voor het einde van deze wedstrijd .

Dolle vreugde na afloop want een wedstrijd die eigenlijk geen wedstrijd meer was, lieten we zelf weer een wedstrijd worden .

Doelpunten :

Hidde [ 5 ] Kees [ 5 ] Jelmer [ 4 ]  Shanna ( 4 ) Sandy ( 2 ) Thijs [ 2 ]  Yoets ( 1 )

Mooie overwinning van een collectief Roda 1 die steeds beter en volwassener aan het worden is en die nu op een degelijke 3e plaats staat achter de degradanten uit de overgangsklasse [ KVS / Sporting Trigon ] .

Toeschouwers bedankt voor jullie aanwezigheid en tot volgende week in Nijkerk waar we al de eerste returnwedstrijd spelen voor de zaalcompetitie .

Sportieve groeten,

Roda 1