Roda zet in spannende wedstrijd kampioenkandidaat Tjoba opzij.

We beginnen (31 maart) met een te vroege één april grap. In het programmaboekje van kv Tjoba staat de volgende voorbeschouwing (letterlijk citaat):

“Tegenstander Roda heeft afgelopen seizoen in de zaal niet bijzonder gepresteerd. Een 5e eindklassering, gemiddeld minder dan één punt per wedstrijd en een doelsaldo van min 11. Soortgelijke prestaties waren er al eerder in het eerste deel van de veldcompetitie, op basis daarvan is Tjoba vandaag toch wel de favoriet. Tel daarbij op de muur van lawaai die het thuispubliek van Tjoba bij tijd en wijle produceert, daar heeft menig tegenstander slapeloze nachten van gehad. Kortom neemt u van mij aan dat onderstaande tabel (bedoeld is de competitiestand met het op de tweede plaats staande Tjoba, redactie Roda Nieuwsflitsen) al achterhaald is. U kunt daar gerust twee puntjes van Tjoba bij optellen.

Gelukkig kan de coach van Roda dit niet van tevoren inzien en als motivatie in de kleedkamer hangen….dus dat zit wel snor”.

Vermoedelijk is de schrijver van deze voorbeschouwing vannacht badend in het zweet met een nachtmerrie wakker geworden!

Roda speelt bij vlagen een uitstekende wedstrijd. De eerste (thuis)wedstrijd hebben wij verloren omdat wij onvoldoende druk gaven op de topschutter van Tjoba die er in Westzaan een stuk of tien inschoot. De start gaat gelijk op en bij 5-3 dreigt Tjoba even uit te lopen, maar het antwoord is daar van Kees en Sandy. Roda coach Arno en de forse lawaaierige Roda aanhang (400 kilometer vv naar ’s Heer Hendrikskerken) ziet het ook. De Roda verdediging wordt opgezweept door de Roda aanhang, geen centimeter ruimte geven ( “je moet het snot aan je vingers hebben”). “En alweer is Tjoba na een schot de bal kwijt”, laat een van de Roda supporters steeds nadrukkelijker luidkeels horen. Tot de rust gaat de wedstrijd gelijk op (10-10).

De eerste minuten na rust een identiek spelbeeld. Het dreigt weer even mis te lopen bij 14-12. Maar Jari en de ingevallen Liselotte dichten weer meteen het gat. Ondertussen komt de topschutter van Tjoba uit de eerste wedstrijd in de tweede helft nauwelijks meer in het spel voor, hij krijgt van Hidde geen centimeter ruimte en scoort in de tweede helft alleen nog uit een strafworp. Met nog 15 minuten te spelen en de stand 14-14 drukt Roda door. Kees brengt ons van afstand en uit een doorloopbal op 14-16. Na de vak wissel scoort Hidde meteen van afstand 14-17. Jari is volgend jaar de gedoodverfde favoriet voor het topscorersklassement en scoort uit een doorloopbal de 14-18. “De muur van lawaai van Tjoba zit aan het bier en is  muisstil”. Als daarna met nog 5 minuten te spelen Kees uit een strafworp de 14-19 maakt is de wedstrijd echt gespeeld. Tjoba scoort nog twee keer en Jari bepaalt de eindstand op 16-20.

Spelerskarakteristieken: Jari ( 6 treffers) volgend seizoen kandidaat voor het Zaankanter Topscorersklassement. Hidde (3 treffers ) speelt zijn tegenstander uit de wedstrijd en staat uitstekend te rebounden waaruit Jari kan scoren. Kees speelt uitstekend, scoort 6 keer en krijgt slechts een tegen. Jelmer staat sterk te rebounden (eenmaal trefzeker). Sandy tweemaal trefzeker op belangrijke momenten. Shanna heeft een goede dame en is eenmaal trefzeker. Liselotte valt sterk in en scoort meteen. Jane laat haar hele vak beter spelen en breekt een aantal malen fraai door. Yoets verdedigt heel sterk en krijgt als enige speler geen treffer tegen. Het tijdelijke technische trio van Roda: Arno Heermans, Ronald Hanegraaf en Milco Dubbeld, wat is er mooier om een titelkandidaat uit de wedstrijd te spelen.