Wie is Roda

Roda is opgericht op 1 februari 1918. De vereniging heeft een grote historie en heeft bijvoorbeeld2 maal op het hoogste niveau in Nederland gespeeld. Met hulp van onze vele vrijwilligers en spelers werken wij aan een nog grotere toekomst. De vereniging bestaat uit ongeveer 180 leden. We spelen momenteel met 12 jeugdteams in de competitie en 3 seniorenteams. Daarnaast hebben we een actieve groep met Kangoeroes voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar en een vitale recreantengroep voor leden die geen competitie meer willen spelen, maar wel af en toe een toernooitje. Als ons primaire verzorgingsgebied beschouwen wij Westzaan en Assendelft, maar verwelkomen natuurlijk leden uit alle windstreken.

Ambitie en karakter van de vereniging

Het karakter van Roda valt het best te omschrijven met: Sport, Prestatie en Gezelligheid. Het hoogste senioren team speelt eerste klasse op zowel het veld als in de zaal. Roda 2 en 3 spelen respectievelijk reserve tweede klasse en reserve derde klasse. Roda wil op termijn naar de Overgangsklasse als volgend streefdoel. Historisch gezien is Roda er altijd in geslaagd trainers van naam aan weten te trekken. Deze trainers vervullen ook een belangrijke rol als docent bij de Roda Korfbal Academie voor de jeugd. Ook voor de jeugd in de A1 , B1 en C1 streven wij op termijn naar een eerste klasse niveau. Ook al staat de prestatie bij deze teams voorop, zonder gezelligheid en een goede sfeer ook geen prestaties. Bij andere teams ligt de nadruk meer op gezelligheid en om het spel steeds beter onder de knie krijgen. Korfbal is een prachtige sport voor zowel jeugd als volwassenen. Vroeg beginnen met deze sport en competitief spel met beide seksen is goed en leert de jongeren tolerant te zijn, met begrip voor elkaar, in een veilige omgeving.

Andere activiteiten

Naast korfbal organiseren wij nog een veelheid aan andere activiteiten naast het korfbal, zoals: een kangoeroedagen, spelletjesmiddagen, stratenkorfbal, een groot en succesvol schoolkorfbal toernooi, dansavonden, een grote playbackshow, Halloween-avond, klaverjas avonden, VIP middagen, de verkiezing van de best aangeklede korfbal supporter en niet te vergeten de jaarlijkse kampeer weekenden.

Investeren in de omgeving

Wij stellen ons sportcomplex ook beschikbaar aan de scholen in Westzaan en Assendelft. Immers niet ieder kind korfbalt en wij helpen de scholen graag om kinderen bewegingsonderwijs te bieden. Ook leveren wij ieder jaar een succesvolle bijdrage aan de 27 april Koningsdagviering in Westzaan door het “horeca plein” in te richten en de hele dag te verzorgen. Ook voor andere acties in Westzaan en Assendelft kan men altijd een beroep op Roda doen. Kortom als Roda realiseren wij ons dat wij er door en voor onze omgeving zijn!

Sponsors

Zonder sponsors geen korfbal. Roda onderscheidt clubsponsors, teamsponsors, bordsponsors en adverteerders. En sponsors voor de Roda Korfbal Academie. De clubsponsors zijn de bedrijven Benecke, Rabobank, Eggink Schilders en Fietspoint.nl uit de Zaanstreek. Belangrijke teamsponsors zijn: Binderij Zaandam en Music Journey. Sponsors van de Rabobank Korfbal Academie zijn: Rabobank Zaanstreek de Club van Honderd van Roda en de Oud Papier Commissie.

Complex

Korfbal wordt gespeeld in een veldcompetitie en een aparte zaalcompetitie. De veldcompetitie spelen wij, in het voor en najaar, op ons prachtige complex aan de Torenstraat in Westzaan dat over alle mogelijke faciliteiten beschikt.

De zaalcompetitie voor de jeugd en voor de senioren wordt gespeeld in Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan.