Roda’s Giga Kangoeroedag met bijna 400 deelnemers.

De deelnemers ’s middags met hoofdsponsor COOP

Donderdag 1 juni was het weer feest voor de basisschoolleerlingen van de groepen 1 en 2. De Rank met de locaties Westzaan en Assendelft, De Kroosduiker met de locaties Noord en Zuid, De Regenboog  met 2 locaties en OBS de Delta uit Assendelft. ’s Morgens vroeg begint Roda’s Kangoeroeclub al met het uitzetten van de spellen. De sportvelden van Roda lijken dan wel op een schilderij van Mondriaan, met alle pionnen, linten, korven, banken, touwen en ballen.

’s Morgens de ene helft van de scholen en ’s middags de andere helft. De spellen worden al 4 jaar begeleid door scholieren/studenten van het TRIAS, opleiding Sport, Dienstverlening & Veiligheid. En die kunnen dat uitstekend. Om 9.00 uur is de briefing van de studenten alle oefeningen worden nagelopen, waarbij het thema is: kinderen mogen vermoeid raken, maar ze moeten na afloop met een grote glimlach van het veld stappen.

De Kanga dans!

Het feest begint met de Kanga dans of een ander verzoeknummer van de kinderen. En dan  gaan ze al helemaal los.

Dan beginnen de spellen, ook dit jaar weer met fantastisch weer. De groepen blijven steeds dezelfde samenstelling houden met de zelfde begeleidende student/scholier als ze om de 6 minuten naar een nieuw spel gaan. Ondertussen loopt de Kangoeroe over het veld en de kinderen hebben vooral aandacht voor zijn staart. Ook het schminken is uiterst populair en sommige kinderen zien er heel fraai beschilderd uit. Na anderhalf uur is het voorbij en wordt weer afgesloten met een dans. De kinderen gaan naar huis met een goody bag die gevuld is  door de hoofdsponsor van deze dag: COOP Westzaan, met natuurlijk (bijna) allemaal gezonde dingen.

‘s Avonds kregen we de volgende reactie van een leerkracht een van de deelnemende scholen:

“Bij deze wil ik de organisatoren en begeleiders van de geweldige kangoeroedag vandaag even bedanken.
We hebben enorm genoten van jullie inzet. Het verloop en de organisatie waren TOP! Iedereen bedankt.

Met vriendelijke groet namens de kinderen van een van de deelnemende scholen”.

 

 

En uiteindelijk doe je het daarvoor. Kinderen een geweldige dag bezorgen! Op naar de 5e Giga Kangoeroedag bij het 100 jarig jubileum.

Roda’s  KangoeroeKlup