Roda 1 tegen ONDO 1 (Middelburg) met een magistrale tweede helft: 19-17

De laatste keer dat we tegen ONDO speelden in de zaalcompetitie was in  2016-2017. Thuis een gelijkspel 25-25 en uit 17-17. Vorig veldseizoen hebben we ook tegen ONDO gespeeld en toen misten de Zeeuwen op een punt het kampioenschap. We hebben het altijd lastig tegen Zeeuwse ploegen, ook nu weer. ONDO staat natuurlijk niet voor niets stevig op de eerste plaats in de veldcompetitie in de eerste klas. De eerste helft was matig aan Roda zijde, we kwamen met een al op een achterstand van 0-2 en liepen de hele eerste helft achter de feiten aan. Overigens lag het niet aan de aanmoedigen en het getrommel van de C1 want die lieten zich goed horen. Verder zat het verdedigend wel goed in elkaar bij Roda, want ONDO is een veel scorende ploeg met minimaal 25 doelpunten per wedstrijd. Vooral Jari had een sterke heer, maar hij verdedigde sterk. De doelpunten in de eerste helft kwamen vooral van de Roda dames:  Sandy en Tara ieder twee. Gelukkig kon Roda vlak voor rust nog op 6-7 komen door een strafworp van Kees die Jelmer meekreeg.

C1 team van de week bij Roda 1-ONDO 1

Vlak na rust zat Roda nog even in een slechte fase. Misschien voelde het publiek dat aankomen want in de rust stroomde de helft van de tribune leeg. Maar de “wegblijvers” hebben wat gemist. Coach René Arnoldus begon veel te wisselen, maar liefst 12 spelers werden ingezet. Het verschil tussen een basisspeler en wisselspeler vervaagt steeds meer met het ruime wisselbeleid van maximaal 8 spelers. Ook het tijdelijke huisorkest van de C1 installeerde zich weer na een minuut of 10 in de tweede helft. Langzaam maar zeker kwam Roda dichterbij. Via twee afstand treffers van Jelmer boog Roda de achterstand van 9-11 voor het eerst weer om in gelijke stand 11-11. Daarna ging het om en om tot 17-17, tot pakweg 5 minuten voor tijd. Yoets kwam 10 minuten voor het eindsignaal weer terug in het veld. Zij leek er op gebrand de wedstrijd te gaan beslissen. En ze stelde de Roda aanhang niet teleur. Zij scoorde schuin achter de korf van afstand de 18-17 en de 19-17! Misschien lijken het gestolen punten maar dat waren het niet. Roda had meer balbezit, maar verzuimde te scoren vooral in de eerste helft.

Wat was nou precies de oorzaak van de kanteling van de wedstrijd? Feit is dat we in de tweede helft ons scoringspercentage danig opkrikten. Onze schutters hadden zaterdag misschien niet hun grote vorm, maar dan staat het team op en blijken alle spelers te kunnen scoren! En onze dames waren vandaag weer van de partij, zij namen bijna de helft van de productie voor hun rekening. Scheidsrechter Sander Bloemendaal gaf in het laatste kwartier nog 5 strafworpen, 3 voor ONDO en 2 voor Roda, volgens onze waarneming terechte stippen.

Doelpunten: Sandy (3), Jelmer (3), Hidde (3), Kees (3), Yoets (2), Tara (2), Jari (2), Jane (1).