Rohda D1-Roda D1

Met het complete team van 12 man gingen we naar Amsterdam toe. De eerste keer tegen Rohda was in gelijk spel geëindigd dus het kon alle kanten opgaan.

Het team was er simpel in: ze gingen voor de winst!

We starten met in de aanval Faas, Eefje, Jacob en Larissa. In de verdediging Teressa, Nora, Thijs en Mitchel. Waar Teressa normaal verdwijnt achter haar tegenstander had ze nu een tegenstander die net nog even kleiner was dan haar. Ook al compenseert Teressa het lengteverschil wel door haar snelheid toch is dit ook wel eens fijn. Beide teams gaan direct van start om de winst binnen te halen. Er wordt druk geprobeerd om met een doorloopbal te scoren maar Rohda maakt het ons moeilijk. Uiteindelijk heeft Larissa de kans maar omdat ze bijna helemaal onder de korf staat kan ze hem er niet meer in gooien. De verdediging van Roda lijkt, in de ogen van een leek, goed op orde. Ze maken het Rohda heel moeilijk.  Maar door een mooie afvang van Faas en een goede aangeef kan Larissa scoren. De 0-1 is binnen. Door slordig overspel en vangen raken we de bal een aantal keer onnodig kwijt waardoor Rohda kansen krijgt. Gelukkig benutten ze deze niet voldoende waardoor we hierdoor geen punten verliezen.

Er wordt gewisseld van vak en Brechtje en Elise (als jongen) komen erin voor Jacob en Eefje. Al snel na de wissel maakt Rohda 1-0. Vlak daarna komt een speler van Rohda helemaal vrij te staan voor de korf. Gelukkig voor ons wordt er gemist. Daarna maakt de verdediging van Rohda het Nora heel moeilijk. Ze kan de bal niet kwijt omdat iedereen gedekt staat. En waar Nora normaal heel goed zorgt voor het rondgaan van de bal in het vak kun je nu eenmaal niet naar jezelf gooien. Van de kant wordt druk geroepen dat ze moeten helpen maar het mag niet baten. Gelukkig onderscheppen we de bal weer en probeert Mitchel te scoren. Hij mist maar doordat de bal werd afgevangen kon Thijs het proberen van een afstand en JA hij zit erin. 1-2. Rohda heeft de bal maar het lukt ze maar niet om hem erin te krijgen. We onderscheppen de bal en Nora en Teressa spelen deze goed rond in het vak. Teressa probeert de korf te vinden maar helaas. Omdat Nora in de afvang stond hadden we nog een kans. Mitchel krijgt de bal en gooit hem van afstand erin, 1-3. Rohda zet een tandje bij en proberen ook om een doorloopbal te maken. Maar onze dames Larissa en Brechtje zetten hun tegenspelers klem waardoor het ze niet lukt en ze moeten rondspelen. En daar ziet Faas zijn kans en onderschept te bal. De bal is weer voor Roda. Teressa waagt nog een keer een poging om te scoren maar werd fysiek zo geblokt dat dit niet kon. Gelukkig hadden we een oplettende scheidsrechter die het zag en ons een strafworp gaf. Thijs mag hem nemen. Aan de kant zitten de ouders in spanning. Thijs lijkt hier niet zoveel last van te hebben, maar helaas gaat de bal er niet in. Teressa vangt af en probeert het nog maar het mag niet baten. In de volgende aanval volgen er een aantal schoten die allemaal de korft niet kunnen vinden. Die van Thijs gaat zelfs de korf echt in maar stuitert er weer uit. En tja hij moet er toch echt helemaal doorheen.

Met 1-3 gaan we de rust in.

Na de rust staan Elise, Jacob, Eefje en Brechtje in de aanval. Jacob speelt de bal door aan Eefje en ze gaat voor de doorloopbal. Helaas niet raak. Maar de acties zitten er wel in en wat leuk is om te zien is dat de bal ook wordt afgegeven aan een ander die dan de kans krijgt om te scoren. Dan heeft Rohda de bal en zij scoren de 2-3. Met 1 puntje er tussen zit je toch net even wat minder rustig op de bank. Roda gaat weer in de aanval en Elise schiet van afstand …………………rand………..en Rohda vangt af. Jammer. Gelukkig hebben we hem snel weer terug en dan neemt Brechtje een doorloopbal. De bal leek wel op een karretje in de achtbaan. Hij kroop over de rand en viel er door, 2-4. Van afstand probeert Jacob te scoren. Eefje vangt af en met een kort kansje gooit zij hem er in, 2-6. Eefje wordt gewisseld voor Madelief die vandaag haar eerste wedstrijd speelt. Roda zet weer de aanval in en Brechtje maakt een doorloopbal, raak. Helaas gaat het fluitje van de scheidsrechter en maakt hij met zijn armen het kruis teken. En daarmee bedoeld hij niet dat ze de X-factor heeft.  Afgekeurd, snijden.  Dan heeft Rohda de bal en de Rohda heer staat bijna aan de middellijn en gooit. In eerste instantie denk je nog, dat is veel te ver. Maar hij schoot hem er heel mooi in! Tja het is een punt, 3-6, voor de tegenpartij maar toch echt het noemen waard.

Er wordt gewisseld van vak en Lisanne komt erin. Zij staat nu samen met Nora, Faas en Larissa in de aanval. Nora kan de bal mooi aangooien op Larissa die helemaal vrij staat voor de korf. Gelukkig neemt ze even de tijd om te focussen en gooit ze hem er keurig in. 3-7. Rodha geeft het niet op en maakt met een doorloopbal de 4-7. Larissa en Faas kunnen elkaar goed vinden en via Faas maakt Larissa de 4-8.
Madelief heeft een heel snel meisje tegenover zich staan, maar ze blijft er steeds goed bij zodat ze steeds verdedigd staat. Zo krijgt Rohda minder kansen om te scoren. Larissa heeft er echt zin in vandaag en maakt er voor de zekerheid nog maar één. Het is 4-9. De supporters zitten steeds rustiger op de bank naar de wedstrijd te kijken. Dan wil Rohda nog een keer scoren maar Madelief verdedigd haar dame goed waardoor ze geen kans krijgt om goed te gooien. Elise vangt af en Roda wil nog verder spelen, maar ineens fluit de scheidsrechter af en vindt hij dat, ondanks dat de klok wat anders zegt, de wedstrijd afgelopen is. De vorige keer gelijk gespeeld en nu gewonnen. Ik zeg goed gedaan jongens! Ga zo door dan heeft de vader van Larissa volgende week ook een leuk verslag dat hij kan maken want bij winst is dit toch altijd leuker om te doen.