Samenwerking gebruik kantine VVZ/Roda

De twee kantines in het topsportcentrum De Koog worden gepacht/beheerd door KZ en stichting Volleybal Zaanstad (VVZ). De afspraak is dat tijdens onze wedstrijden in de Topsportzaal wij gebruik kunnen maken van de KZ-kantine en tijdens onze wedstrijden in de Breedtesportzaal van de VVZ-kantine. Echter m.b.t. dat laatste waren er op bepaalde zaterdagen invullingsproblemen voor VVZ. Dat komt omdat VVZ op dat moment niet thuis speelt en geen kantine personeel voorhanden heeft. Zij delen hun personeel al maanden van te voren in (September) terwijl ons zaalprogramma pas enkele weken voor aanvang definitief en bekend is. Daarnaast motiveert het ook niet voor hen om (bijna) een hele dag aanwezig te zijn tijdens onze jeugdwedstrijden voor een paar kopjes koffie en een zakje chips. Overigens is het na de wedstrijden van onze selectie wel wat drukker en gezelliger.

In overleg met de stichting hebben we gekeken hoe we hier wat meer ruchtbaarheid aan kunnen geven. De kantine heeft als nadeel dat het op de 1e etage enigszins “verstopt” zit. Daarom hebben we de afgelopen weken bij de trapopgang een flipbord neergezet (met de vermelding “gratis plakje cake bij koffie/thee”) maar dit is niet afdoende. Met name onze tegenstanders moeten weten dat wij in de “achterliggende” hal spelen en een “eigen” kantine tot onze beschikking hebben. Vaak duiken ze de kantine van KZ in omdat deze direct in het zicht ligt en men het bestaan van een 2e kantine niet weet. We mogen van VVZ de kantine naar eigen inzicht aankleden en opfleuren tijdens onze wedstrijden en deze samenwerking heeft er o.a. al toe geleid dat Paul al twee keer achter de bar heeft gestaan tijdens onze jeugdwedstrijden.

Ik wil hierbij alle jeugdouders en jeugdspelers vragen om zo veel mogelijk gebruik te maken van de VVZ/Roda-kantine op de 1e etage. Het bestuur gaat samen met het zaalcommissariaat onderzoeken of er een betere bewegwijzering mogelijk is voor met name onze tegenstanders. Merkt u dat de tegenstanders zoekende zijn, wijs hen dan op de breedtesporthal en met name op de kantine rechts bovenaan de trap. En, kom zelf ook ff gezellig een “bakkie” doen voor aanvang van de wedstrijd.

Paul