Schoolkorfbal

Schoolkorfbal 2024

Het schoolkorfbaltoernooi zal dit jaar op woensdag 15 en donderdag 16 mei plaatsvinden.

Alle scholen uit Westzaan en Assendelft zijn uitgenodigd.

Voor groep 3 t/m 8 gaan we 4Korfbal spelen

Voor meer vragen kunt u contact opnemen via onderstaande formulier:


  Verslag Schoolkorfbal 2022

  Na drie jaar mochten we eindelijk tientallen teams met enthousiaste basisschoolleerlingen op het Roda veld ontvangen. En dat mogen we best heel bijzonder vinden. Op het moment van de eerste inventarisatie en contacten met scholen zaten we nog midden in de nasleep van de Corona-lockdown. Het leek voor ons en de scholen onmogelijk om te zorgen voor een goede/veilige organisatie en voldoende begeleide teams. Dat we op 11 en 12 mei dan toch met zo velen op het veld stonden, is te danken aan de flexibiliteit van alle partijen.

  Op woensdag startten traditiegetrouw de kinderen van groep 3 t/m 5. In vier poules van vier tot zes teams streden ze voor de poulewinst. Op de valreep waren de (meeste) leerlingen voorbereid op de basis van het korfbalspel door inzet van Jelmer Knossen en de extra trainingen in de vakantie die goed bezocht waren. We zagen van alles voorbij komen: heel mooi korfbal, ballen die met een sliding gevangen werden, prachtige worpen en monsterscores. Maar ook potjes waarbij de bal 11 minuten lang op en neer ging en waar een treffer in de laatste minuut de verlossing bracht. De nummers één twee en drie kregen een beker, waarbij achtereenvolgens gekeken werd naar de gewonnen wedstrijden, het onderling resultaat en als laatste het aantal gescoorde punten. Soms lagen de resultaten zo dicht bij elkaar dat we echt moesten kijken naar het aantal keer dat de korf getroffen werd. De nummers 1, 2 en 3 per poule staan hieronder.

  Naast de wedstrijden nam elk team deel aan de strafworpencompetitie. Elk team mag 12 keer op korf gooien van de vastgelegde afstand. Hierbij zagen enkele Roda-spelers streng toe op de juiste manier van gooien en ze hielden de scores bij. Dat je niet groot moet zijn om vaak raak te gooien, bewees team 301 de Kroosduiker. Zij behaalden de geweldige score van 5 treffers. Helaas voor hen was dit ook de score van 501 de Kroosduiker. In de onderlinge herkansing waren het uiteindelijk toch de leerlingen van groep 5 die de strafworpbeker mee naar huis mochten nemen.

  Poule A groep 3
  1e301 de Dorpsakker
  2e302 Meander
  3e301 Meander
  Poule B groep 4
  1e401 Meander
  2e401 de Regenboog
  3e401 de Dorpsakker
  Poule C groep 5-A
  1e501 Wij land Assendelft
  2e501 Octant
  3e501 Kroosduiker
  Poule D groep 5-B
  1e502 Wij land Assendelft
  2e501 Regenboog
  3e501 Meander

  Op donderdag was het dan de beurt aan de groepen 6 t/m 8. Dit keer speelden we in 5 poules van 4 tot 5 teams. En ook hier was de spanning soms om te snijden. De hogere palen bleken geen belemmering voor soms heel hoge scores. Ook viel het op dat veel kinderen de basis van het korfbal wel onder controle had. Zo mocht er bij deze groepen niet verdedigd worden geschoten. Voor niet-korfballers is met name dit element soms wel even lastig. Ook deze avond moesten we in sommige gevallen alle achtereenvolgende regels toepassen om de winnaars in de poule vast te stellen. De uitslagen per poule staan hieronder weergegeven.

  De strafworpencompetitie was deze avond iets minder spannend, want er hoefde geen onderlinge finale aan te pas te komen. 801 de Kroosduiker ging er met de beker vandoor.

  Na de uitreiking van de prijzen konden we allemaal even op adem komen en napraten. Er was voor iedereen maar één conclusie: Wat fijn dat dit weer kan. De jeugdcommissie bedankt alle vrijwilligers die deze avond hebben geholpen. Na de oproep waren er al snel genoeg mensen voor de verschillende taken. De groep scheidsrechters was een mooie mix van talentvolle jeugd en ervaren scheidsrechters uit de seniorenteams. En tot slot… een extra bedankje voor alle teambegeleiders van de scholen. Fijn dat jullie ons hebben geholpen om er een succes van te maken.

  Poule A – groep 6-A
  1e601 de Kroosduiker
  2e601 de Regenboog
  3e602 de Meander
  Poule B – groep 6-B
  1e602 de Kroosduiker
  2e601 de Meander
  3e601 de Dorpsakker
  Poule C – groep 7-A
  1e701 Octant
  2e701 de Dorpsakker
  3e701 Kroosduiker
  Poule D – groep 7-B
  1e702 de Kroosduiker
  2e702 de Meander
  3e701 de Regenboog
  Poule E – groep 8
  1e801 de Kroosduiker
  2e802 de Kroosduiker
  3e801 Wij-land Assendelft