Selectie klaar voor een memorabel seizoen!

Na een seizoen vol pieken en dalen, hoogte en diepte punten kan ik denk wel zeggen dat iedereen toe was aan een nieuw seizoen. Het seizoen 2017/2018 wat de boeken in zal gaan als hèt seizoen van het 100 jarig bestaan. Een nieuwe trainer en begeleider, een aantal spelers uit de junioren die toegevoegd zijn aan de selectie en twee nieuwe dames die zijn overgekomen. Alle ingrediënten voor een goede start van het seizoen zijn in ieder geval aanwezig!

De voorbereiding begon voor ons Noord-Hollanders wat aan de ‘vroege’ kant i.v.m. de late zomervakantie. Hierdoor begon de selectie met een klein groepje aan de eerste trainingen en de eerste oefenwedstijd tegen BEP. Deze wedstrijd werd verloren, maar gaf in ieder geval een goed vooruitzicht voor de rest van de voorbereiding. Langzaam aan kwam iedereen terug van vakantie en was de gehele groep compleet bij de Baderie cup wedstrijd tegen Groen Geel. Zowel het eerste als tweede van Groen Geel komen komend seizoen uit in de hoofdklasse en die krachtsverschillen waren goed te merken. Evengoed was het voor ons fijn om met een complete selectie deze wedstrijden te kunnen spelen.

Op zaterdag 26 augustus stond een trainingsdag op het programma. Om 10 uur begonnen we met een lichte gezamenlijke training. Ja, een lichte training, want op deze trainingsdag stond ook onze 2e Baderie cup wedstrijd op het programma tegen KZ 3. Na een lunch vetrokken we met zijn allen  op de fiets richting KZ. We gingen de rust in met een achterstand, maar wisten dit steeds verder terug te brengen. Met het inbrengen van het gehele tweede in de laatste 15 minuten werd de achterstand geheel ingehaald en wisten we zelfs te winnen. Terug op het Roda veld hebben we Ome Jaap uiteraard laten weten dat we van KZ hadden gewonnen, waarna we nog een schot circuit hebben gedaan en de dag afsloten met hamburgers.

Afgelopen dinsdag was de laatste wedstrijd van de Baderie cup en ook tevens onze laatste wedstrijd voor de start van de competitie. Met zowel 1 als 2 speelde we tegen ZKV. We wisten deze wedstrijden net niet te winnen, maar deze wedstrijden boden zeker perspectief voor de aankomende competitie.

Aankomende zaterdag 2 september (morgen!!) start voor de selectie alweer de competitie. Met als eerste tegenstander het uit de overgangsklasse gedegradeerde Tjoba. We gaan er als selectie alles aan doen om het 100 jarig jubileum ook op sportief gebied onvergetelijk te maken! Maar dat kunnen wij niet alleen. Dus kom allen a.s. zaterdag naar het Roda veld om de selectie te supporten. Op naar een sportief en succesvol seizoen!

Roda 2 – Tjoba 2 14:00 uur

Roda 1 – Tjoba 1 15:30 uur

Groet! Yoets