Senioren nieuws

Roda 1 en 2 speelden zaterdag tegen Exakwa 1 en 2 uit Lelystad. Roda 1 en 2 staan op de eerste en tweede plaats. De Exakwa selectie vecht tegen degradatie. Dus op papier een mooie start van de tweede helft veldseizoen. Want het is belangrijk om je eerste wedstrijd te winnen om in de “flow” te komen. Maar toch is dat nog niet zo eenvoudig tegen Exakwa want je speelt op natuurgras. Vorig jaar wonnen we de uitwedstrijd ook maar met 1 punt verschil. Maar Roda 1 won uiteindelijk vrij gemakkelijk met 17-20 en Roda 2  met 14-15. De training/coaching was in handen van Bert van Leeuwen (TC lid) en Age Knossen jr. Het was sowieso een goed weekend voor Roda 1, want 2 van de 4 koplopers ASVD uit Dronten en NKC uit Nijverdal verloren met grote cijfers.

Ook Roda 3 speelde een goede partij tegen OKV 2 en verloor nipt met 16-18. Het team heeft aan kwaliteit gewonnen tegen de zwaardere tegenstanders uit de reserve tweede klas.

Zaterdag moet  Roda 2 thuis tegen Dindoa 4 om 14.00 uur. Dat team staat op de derde plaats ( het eerste team van ZKC’31 speelde zaterdag overigens tegen Dindoa 1); Dindoa is dus een vereniging met een hele brede senioren selectie. Roda 1 speelt tegen Revival, waar we uit nog met 1 punt verschil op een schlemielige manier van hebben verloren. De wedstrijd van Roda 1 begint om 15.30 uur. Op de vraag naar de voorbereiding op de wedstrijd was het antwoord van de trainer we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. De krachtsverschillen zijn klein in deze poules.