Senioren nieuws

Een aanval van Roda 1 tegen Achilles 1. Flink fysiek.

Een aanval van Roda 1 tegen Achilles 1. Flink fysiek.

Tot dusverre duurden de wedstrijden van Roda 1 altijd iets te lang. Bij de rust altijd op voorsprong en in de slotfase vaak nog tegen een nederlaag aanlopen. Zaterdag ging het iets anders tegen de ongeslagen koploper Achilles uit Den Haag. Vanzelfsprekend ging ook nu Roda met voorsprong de rust in 9-8. Maar na rust maakte Achilles prompt gelijk en daarna volgde een spannende wedstrijd. Weliswaar Achilles 1 steeds op voorsprong mat 2 soms 3 doelpunten verschil, maar iedere keer kwam Roda 1 weer terug. In de slotfase stond Roda met 15-18 achter, maar twee minuten voor tijd was de achterstand terug gelopen tot 17-18 en een gelijkspel hing in de lucht en was ook verdiend geweest. Een knappe wedstrijd van Roda 1.

Roda 2 haalde een resultaat waarvoor ze vooraf mogelijk getekend zouden hebben 17-17 tegen Achilles 2. Achteraf overheerste een katterig gevoel. In de slotfase met 17-16 voorstaan en in de laatste minuut de gelijkmaker nog tegen krijgen en dat allemaal zonder de geblesseerde Marcel Buijs en de in de wedstrijd geblesseerd geraakte Jari. Beterschap mannen.

En dan Roda 3 die wonnen zoals verwacht ruim van het ooit sterk korfballende Triaz uit Amsterdam Zuid. Triaz 2 werd het slachtoffer van de dadendrang van Roda 3 (15-6). Roda 3 staat na deze overwinning weer gedeeld 3e.