Senioren nieuws

Afsluiting huidig seizoen

Afgelopen week is bekend geworden dat de senioren teams ook  weer voorzichtig het trainen mogen oppakken. De protocollen staan op de website en in onderling overleg maken we afspraken over de trainingstijden etc. Het huidige zaalseizoen is natuurlijk heel bijzonder geëindigd. Met als positief punt wel een kampioenschap voor Roda 2 en handhaving voor Roda 1 in de zaal . De afwikkeling  van de competitie voor Roda 3 en 4 is nog niet bekend. Het veldseizoen is nietig verklaard en dit betekent dat wij volgend jaar in principe in de bekende veldindelingen zullen starten. Ondertussen zijn we druk bezig geweest met de afwikkeling van het huidige seizoen. Dit betekent helaas ook dat wij even stilstaan bij personen die op rust gaan of een overstap naar een andere vereniging maken. Normaal gesproken iets voor op de afsluitende seizoens bbq, maar nu dus even op de website.

Bij Roda 4 hebben de spelers aangegeven her nog een veld of zaalseizoen aan vast te willen plakken. Dat is hartstikke goed nieuws. Ondanks diverse blessures het afgelopen seizoen is het enthousiasme groot gebleven, leuk!

Bij Roda 3 stoppen Anne en Melinda. Anne gaat verhuizen en Melinda heeft helaas teveel last van een zware blessure. Wij willen beide meiden bedanken voor hun jaren lange inzet als korfballer en vrijwilliger binnen de vereniging.

Bij Roda 2 stoppen Marcel en Kelly. Marcel is het afgelopen jaar na een zware blessure weer teruggekeerd, maar ondervindt ook nog steeds last van deze blessure. Marcel heeft vele mooie momenten gekend in Roda 1 en 2. We zullen zijn fanatisme missen. Kelly neemt na een jaar afscheid van de selectie, zij gaat voorlopig op rust en weet nog niet zo goed of ze doorgaat met korfballen. Beide bedankt voor jullie inzet!

Bij Roda 1 ook een aantal wijzigingen. Jane vertrekt naar ZKV en Sandy gaat (hopelijk voorlopig) op rust. Beide meiden kwamen van OKV en hebben een succesvolle periode in Roda 1 achter de rug. We gaan hun power en scorend vermogen missen. Wij kijken terug op een succesvolle samenwerking en wensen hen veel succes in de toekomst.

Jari komt voorlopig in onze flexibele schil of de flexpool… hoe je het ook wilt noemen. Ook Jari heeft zich de afgelopen jaren ontwikkelt tot een belangrijke speler van Roda 1. We gaan ook hem zeker missen en wensen hem veel succes met alles.

Volgend seizoen

Volgende week hopen wij de samenstelling van de seniorenteams op de website te kunnen plaatsen.

Wel vinden we het belangrijk om een beeld te geven van de veranderingen die er zullen zijn.

Dat zijn:

  • Volgend jaar willen we zowel op het veld als in de zaal 4 senioren teams op de been brengen, dat is hartstikke positief en alweer enige tijd geleden.
  • Roda 4 zal bestaan uit een combinatie van het huidige 3e en het huidige 4e.
  • Roda 3 zal bestaan uit een deel van de junioren die over zullen komen en een deel van het huidige 3. We vinden het belangrijk om de junioren die overkomen voor een groot deel bij elkaar te houden.
  • Roda 3 en 4 zullen de samenwerking rondom de trainingen en wedstrijden weer samen oppakken.
  • Bij Roda 1 en 2 gaan alle trainers door, aangevuld met de nieuwe trainer van Roda 1 Tim Ebbes. Ook Michael gaat door als trainer van Roda 2. Daarnaast gaat Ivan een belangrijke coördinerende  rol vervullen, zowel naar de trainers als naar de spelers.
  • Verder gaat Ivan van op rust, ook weer als speler aan de slag in de selectie. We zijn hier erg blij mee!
  • Er zal een grote groep junioren deel gaan nemen in de voorbereiding van de selectie. Dat is positief. We hopen dat de junioren snel aan gaan haken bij de selectie. Een deel zal in de selectie komen, maar er zullen vanuit de voorselectie ook spelers naar Roda 3 gaan. Dit is uiteraard aan de trainers van 1, 2.
  • Voor Roda 2 gaan we aanvragen bij bond om op het veld een klasse lager te gaan spelen, dus van de 1e klasse, naar de 2e klasse.
  • We zijn nog actief opzoek naar versterking voor de selectie. We hopen binnenkort het eea te kunnen publiceren op de website.

TC