Senioren nieuws

Een score van 50%, winst voor Roda 1, verlies voor Roda 2 en het eerste gelijkspel van Roda 3.

Roda 2 had een slechte start en liep in het begin al tegen een 0-5 achterstand aan. Dat was al het beslissende gat wat Dindoa 4 sloeg. Die marge is eigenlijk de hele wedstrijd in stand gebleven. Ruststand 6-11. Eindstand 13-19. Doelpunten: Jari (4), Cathy (2), Jelmer (2), Lars (2), Sanne, Arjan, Jonne ieder 1.

Roda 1 moest tegen Revival uit Terschuur. Een vereniging die wij in de zaalcompetitie een paar jaar geleden ook tegen kwamen. We hebben altijd moeite met Revival. In de uitwedstrijd verloren we met 1 punt verschil. Beide teams hebben met nogal wat blessures te kampen of spelers die i.v.m. werk niet beschikbaar waren. Het was dus puzzelen. Coach Ivan Karstens sprak over verdedigende fouten. De coach van Revival over een teveel aan kansen die gemist werden. Feit is wel dat Roda het grootste gedeelte van de wedstrijd heeft achter gestaan.  De ruststand was 8-8. In de tweede helft ging het gelijk op via 10-10, 11-11 uiteindelijk naar 14-14. Siebe Kelder werd matchwinnaar door de winnende in de slotfase erin te schieten: 15-14. Dit is vierde eindresultaat van Roda met 1 punt verschil. Tweemaal leverde dat een verlies op en tweemaal winst.

Roda 3 behaalde een verdienstelijk gelijkspel bij Sporting West 2: 16-16. Veel schoten de Rodianen er niet mee op want rode lantaarndrager ZKV 3 won ook, waardoor Roda 3 en ZKV 3 nu op de gedeelde laatste plaats staan. De verschillen in het rechter rijtje zijn trouwens heel klein.