Seniorennieuws

Roda 1 - Vitesse 1Roda 1- Vitesse 1: 19-16

De wedstrijd van de regelmaat. Roda nam snel een 4-0 voorsprong, een marge die bijna de gehele wedstrijd in stand bleef. Twee jonge ploegen waarbij Roda de iets completere ploeg was en via alle spelers kon scoren. Enige minpunt was dat wij wel wat meer sprong duels mogen winnen en beter anticiperen op afvallende ballen. Niettemin gingen wij de rust in met een comfortabele 11-6 voorsprong. Toch kwam Vitesse in het begin van de tweede helft iets dichterbij. Met name Kees miste even wat zuiverheid na terugkeer van een blessure. En ook Jari was niet helemaal fit. Toen stokte de productie even maar veel dichter dan 3 punten kon Vitesse toch niet naderen. Gelukkig was Hidde trefzeker op beslissende momenten in de tweede helft, zodat de overwinning uiteindelijk niet in gevaar kwam. (Bijna) alle spelers kwamen tot scoren. Joeri Kok, grensrechter van de Korfbal League finale, floot vanzelfsprekend overtuigend.

Roda 2- Vitesse 2: 12-16

De nummers twee en een speelden tegen elkaar. Ook hier ging Roda voortvarend van start door brutaal een 3-0 voorsprong te nemen. Maar de Barendrechters kwamen terug tot 6-4 bij de rust. Maar in de tweede helft ging Vitesse beter spelen en maakte ook een wat completere indruk. Vitesse beschikt over een brede selectie met een team van dit niveau. Bij Roda gingen de combinatie moeizamer lopen en ook qua score kon Roda geen versnelling laten zien. Voorlopig moeten de Westzaners tevreden zijn met een middenmoot positie.

Roda 3- Tempo 5: 17-12

Roda 3 deed goede zaken en speelde verrassend goed. Met name het spel van Arjan Tuyn, zowel aanvallend als verdedigend met veel onderscheppingen, maakte het verschil. Hij kreeg een publiekswissel, of was het een reguliere wissel om alles spelers speeltijd te geven, bij 15-12? Het publiek hield even de adem in gezien deze wissel, maar vervanger Quincy maakte aan alle twijfel een eind door nog twee keer te scoren. Mooiste doelpunt kwam van Koen Havik, die de korf al een meter voorbij was, maar via een achterwaartse pirouette dacht ik kan het alsnog proberen. En als die er in gaat is dat een beauty!