Seniorennieuws

Ondanks alle goede voornemens een slecht begin van het nieuwe jaar. Geen van de senioren ploegen kwam tot winst. Roda 1 was er dichtbij tegen Sparta uit Nijkerk maar kwam op de beslissende momenten net iets tekort. We keken al vrij snel tegen een achterstand aan van 1-5. Maar we kwamen terug tot 5-5. Maar daarna komt weer het oude probleem naar voren dat we in plaats van door te drukken, verslappen. Dit is al de zoveelste wedstrijd die we voor rust weggeven (6-8). Na rust twee vrij onmachtige ploegen die maar moeilijk tot scoren komen. Tien minuten na rust was de stand nog 7-9. Roda coach Leegwater bedacht nog een tactische ingreep door de twee best verdedigende heren bij Roda bij elkaar te zetten. Dit leverde wel een zaaloverwicht op voor Roda maar de Roda aanval was niet in staat om dit te verzilveren. Kansen voldoende, maar we hebben te weinig spelers die een hele wedsstrijd een hoog scoringspercentage kunnen behalen. Ook het spelen met 5×4 in plaats van 4×4 lijkt geen verbetering. De automatismen haal je uit de ploeg. Eindstand 14-16. Volgende week tegen koploper Nova die voor het eerst tegen een nederlaag aanliep tegen ASVD. ASVD hebben wij het heel moeilijk gemaakt, dus wie weet…

Roda 2 moest tegen Ados 2. Op basis van de stand op de ranglijst hadden we een overwinning verwacht. Het pakte anders uit. Roda 2 had wel een veldoverwicht maar was in de afronding heel zwak. Inclusief een oefenwedstrijd komen we niet boven de tien doelpunten, dan win je geen wedstrijd. Er wordt bij Roda te gehaast geschoten, het is alsof men het gevoel heeft met de schotklok te spelen. Waarom de combinaties niet beter opzetten en de speler opzoeken met de beste scoringsmogelijkheden? In de rust was de stand nog gelijk, maar in de tweede helft deed Ados wat Roda naliet: scoren. Ados had wel een heel ruime reservebank overigens. Zat de hele selectie op de bank? Volgende week weer een 4 punten wedstrijd tegen Nova 2, die 2 punten meer heeft maar nog geen uitwedstrijd gewonnen heeft. Nieuwe ronde en een nieuwe kans op revanche!

Roda 3 speelde tegen Exakwa 2. En voldeed qua uitslag aan de verwachtingen met een nipte nederlaag van 15-13, tegen een vereniging die een aantal jaren geleden nog overgangsklasse speelde.