Sportieve terugblik op het afgelopen seizoen (jeugd)

Deze terugblik is gebaseerd op scorebord waarnemingen. Wij hebben geen zicht op mogelijke blessures of andere redenen waarom een team verzwakt is of versterkt. Dus het kan zijn dat je als 4e eindigt, maar doordat het team te maken heeft gehad met blessures er toch een geweldige sportieve prestatie is neergezet.

De afgelopen twee seizoenen waren we verwend met heuse kampioenen parades bij de afsluiting van het veldseizoen. Vorig jaar 10 teams in verschillende competities. Dat zat er dit seizoen helaas niet in. Slechts drie kampioenen: De A1 in het najaar en in de zaal en de D1 in het najaar.

Wij hadden meer van het afgelopen seizoen verwacht: relatief veel ervaren trainers, veel trainers met een pedagogische achtergrond, de inschakeling van Kaper Coaching om onze trainers en spelers beter te maken. Onze jeugdteams spelen drie competities: najaar-en voorjaar op het veld en een aparte zaalcompetitie. Al onze jeugdteams spelen in het breedte korfbal. Je kunt niet degraderen. De indeling wordt door de bond bepaald op basis van de resultaten. De voorjaarscompetitie is dus gebaseerd op de resultaten van de  najaar én de zaalcompetitie.

De A1 is in twee competities kampioen geworden. Door deze goede  resultaten gingen ze in een sterkere poule spelen. En dan is het verschil wel groot: twee maal kampioen en in de voorjaarscompetitie zelfs geen punt behaald!

De B1 had in de najaar en de zaalcompetitie nog niet al teveel succes. Maar in de voorjaarcompetitie ging het een stuk beter door een lagere poule indeling. Het resultaat een tweede plaats met 8 punten. ZKV B2 was hier duidelijk de sterkste. Tegen deze kampioen werd thuis met 8-12 verloren.

De C1 eindigde in de voor en najaar competitie als voorlaatste of te wel als derde. Tegen DTS C2 werd twee maal met minimaal verschil verloren anders was het een tweede plaats geweest.

De D1 ongeslagen kampioen in het najaar, en in het voorjaar in een veel zwaardere poule gedeelde tweede/derde met 5 punten. DKV Victoria was hier duidelijk de sterkste. Onze D1 haalde wel drie punten tegen Groen Geel D2 en dat is netjes.

Dan de D2. In de zaal een paar mooie resultaten en maar liefst 7 punten behaald. Maar op het veld lukte het weer niet. Eigenlijk weer te hoog ingedeeld in het voorjaar door de goede resultaten in de zaal.

De E1 het zat niet mee voor dit team. In de zaal een klein succesje, maar op het veld wilde het niet lukken.

Ook bij de E2 wilde het niet lukken. Als je het hele seizoen geen enkele overwinning behaald, dan zakt de moed je in de schoenen en denk je misschien “we zullen wel weer verliezen”. Maar zo lang de wedstrijd niet gespeeld is heb je kansen op een succes.

De F1 had een mooie prestatiecurve. In het najaar 3e en in het voorjaar 2e. Afgelopen zaterdag met 5-4 van de kampioen verloren, dan ben je eigenlijk ook wel een beetje kampioen.

De F2 nieuw in de competitie. De start was geweldig met een 2-3 overwinning tegen Groen Geel F6. Daarna helaas geen successen meer.

Conclusie op basis van de ranglijsten: de helft van onze teams eindigt in de subtop van hun poule maar de andere helft eindigt op de laatste plaats in de voorjaarscompetitie, vier teams zelfs met 0 punten. En dat valt toch wel een beetje tegen.

We gaan er vanuit dat we dit jaar geïnvesteerd hebben in de toekomst. Wij hadden het afgelopen seizoen bij veel teams ervaren trainers voor de groep staan, Chris Kaper heeft geprobeerd ons beter te maken, dan moet het succes volgend seizoen wel komen!

Redactie