Sporting Badhoevedorp A1 – Roda A1: 7-8

Afgelopen zaterdag wist Roda A1 de winst binnen te halen. Het slot van de wedstrijd was een zeer spannende aangelegenheid. Echter kon Roda stand houden en won met 7-8. Hierdoor staat het team weer tweede in de poule. Op het redelijk nieuwe complex van Sporting Badhoevedorp was het goed toeven op de bankjes langs het veld. De koffie in de kantine was niet zo constant van smaak, maar het hield de supporters warm. Het was droog maar toch, zeker na het bloedstollende einde, wel wat aan de koude kant.

De thuispartij had na 3 minuten de bal al in de korf: 1-0. Roda krijgt een strafworp die helaas niet werd benut. Wellicht toch iets te veel last van de wind. Maar ja, dat hoort nu eenmaal bij buiten korfbal. En ook Badhoevedorp had er last van, want die miste er nog veel meer.

De mannen pakte het spel weer op door de bal mooi heen en weer te spelen. Dit eindigde in een doelpunt van Sjoerd: 1-1. Goed gedaan mannen!

De tegenstander scoorde 2-1. Gelukkig vond Roda de aansluiting weer met de 2-2 van Junior.
Dan het strafworp debacle van Badhoevedorp: helaas een gemiste kans voor hun om op voorsprong te komen. Dan pakken de mannen van Roda het spel weer op en schiet Daan 2-3 en Sjoerd 2-4. En alweer kreeg Badhoevedorp een strafworp mee en deze keer wel raak: 3-4.

Ik laat mij door de coach uitleggen dat het krijgen van veel strafworpen tegen ligt aan het feit dat Roda te laat bij de bal is. Enfin, een aandachtspuntje voor de jongelui dus.

Uit een vrije bal scoort Junior 3-5 en Daan daarna 3-6. De mannen scoren veel. Dat wil niet zeggen dat de dames niets doen. Zij hebben deze wedstrijd wellicht een zwaardere dobber aan de dames van de tegenstander. En zo gaat Roda de rust in met een voorsprong.

Sporting Badhoevedorp komt wat pittiger uit de kleedkamer. Daarnaast kwam de scheidsrechter, die een goede eerste floot, in de tweede helft wat vaker voor de thuispartij op. Wat de supporters betreft misschien wel iets te veel. Arno wordt door de scheidsrechter berispt voor zijn commentaar en naar de bank verwezen. Dan is Roda een beetje uit balans en komt de stand op 4-6. Een toegewezen strafworp wordt door Sporting Badhoevedorp gemist.

Junior is op dreef en scoort: 4-7. De tegenpartij weet uit een vrije bal 5-7 te maken.
Wederom  weer een strafworp voor Badhoevedorp, maar ook deze wordt niet benut.
Anne van Baarsen weet als eerste Roda dame te scoren: 5-8. Maar direct daarna volgt de 6-8 en de 7-8. En zo was de mooie voorsprong ineens omgezet in een spannend slot. Nog 8 minuten te spelen en het is zo spannend….. De scheidsrechter heeft weer de balans gevonden en begeleidt de wedstrijd goed tot het einde.

Hoera, de punten zijn binnen. Maar let op: volgende week komt deze tegenstander bij ons op bezoek. En ik denk dat ze gebrand zijn op revanche, zeker de pittige dames!

Dus als u een spannend potje korfbal wilt zien, dan nodig ik u uit om aanstaande zaterdag eens te komen kijken op het Roda complex en Roda A1 aan te moedigen.

 

Support langs de kant.