Sporting Trigon 1- Roda 1: 15-8

Voor het eerst sinds lange tijd moesten we tegen Sporting Trigon. Of was het de eerste keer?  De ouderen in de Roda gelederen hebben nog wel tegen Fides Pacta in de overgangsklasse, de fusiepartner, gespeeld. Sporting Trigon heeft vorig jaar een slecht seizoen gedraaid: het eerste en het tweede team zijn ieder tweemaal gedegradeerd. Maar de Leidenaren willen het verloren gegane terrein terug veroveren. Volgens hun voorbeschouwing willen ze in een meer aansprekende competitie spelen…! Daarvoor hebben ze onder meer Gerald van Dijk de voormalige Korfbal League speler binnen gehaald.

Het werd zeker als kijkspel een teleurstellende wedstrijd. Jonne startte in de basis en moest Gerald van Dijk uitschakelen, dat lukte hem goed. Kees werd even aan de kant gehouden omdat hij ziek was geweest. Misschien toonde Roda iets teveel ontzag voor de tegenstander, die vorig seizoen met duidelijke cijfers is gedegradeerd. Roda kwam met 3-1 achter, maar wist dat verschil terug te brengen tot 4-3. Toen kwam een zwakke periode van Roda, het scoringspercentage zakte dramatisch.

Coach René Arnoldus ging wel actief wisselen maar het bracht voor rust nog geen verbetering. Ook de scheidsrechter hielp niet echt mee. We hadden een referee die voor alle wat maar enigszins op fysiek contact leek een vrije bal gaf. Het zullen er zeker 20 zijn geweest in de eerste helft. Als je ervan uitgaat dat iedere vrije bal een minuut in beslag neemt, blijven er nog 10 minuten aan speeltijd over…..! En Sporting Trigon profiteerde vele malen beter van die vrije ballen dan Roda. De rust ging in met 8-4.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. De Leidenaren lopen uit maar wij komen terug tot 11-8. Daarna is het over en uit. Er had vandaag echt meer in gezeten. Als het een normale wedstrijd was geweest en geen vrije ballen festijn en het scoringspercentage goed was geweest waren er zeker kansen geweest. De volgende thuiswedstrijd is tegen Nova, tijd om ons te revancheren van deze teleurstellende wedstijd.

Doelpunten: Hidde (3), Jelmer (3), Jane (1), Shanna (1).