Sporting West B1 – Roda B2

Na een inhaalwedstrijd op woensdagavond tegen Swift (helaas wilden de ballen er niet voldoende inrollen) was er wederom hoop voor de wedstrijd tegen Sporting West. Aan het begin van het seizoen werd er thuis met 7-5 gewonnen. Dus als de ballen er wel in willen rollen vandaag…..

De supportersbank wordt voornamelijk door heren bezet! Paul doet het app verslag en ik neem het andere verslag voor mijn rekening.Jannus is vandaag mee als coach. Als bijna Register Accountant zal hij de cijfertjes wel op een rij gezet hebben J. Er wordt gestart met in de verdediging: Elana (als heer), Roos, Steijn en Raven en de aanval wordt voor rekening genomen door Lotte, Jasmijn, Kaj en Rick.

Sporting West mag beginnen. Het is Roda die verrassend uit de startblokken komt en snel de bal overneemt. Binnen 4 minuten komt de eerste goal op het scorebord: Kaj schiet de 0-1. Jammer dat er 1 minuut later alweer een tegengoal komt: 1-1. Maar veel leuker is dat Roos in diezelfde minuut, weer van onder de paal, de bal in de korf weet te krijgen: 1-2. Elana doet af en toe wat pasjes te veel en dat ontgaat de scheidsrechter niet. Dat leidt tot 3x toe tot balverlies. Maar goed, het spel van Roda ziet er weer ouderwets fris uit. Snel rond spelen en dan lekker de bal in de korf leggen. Raven schiet 1-3! We genieten op de bank. Zeker als Jasmijn zich handig weet vrij te lopen en dan van afstand 1-4 op het scorebord zet. Met een strafworp voor Sporting West komt de stand op 2-4. De vrije bal, die Roos mag nemen, komt net niet in de korf, dat is jammer. Maar je ziet dat Roda het Sporting West moeilijk maakt, ze kunnen de bal niet gemakkelijk kwijt. Wederom een strafworp voor Sporting West en dan is de stand 3-4. Voor de pauze weet Elana met een doorloper de ruststand op 3-5 te zetten.

Ook na de pauze is het weer Roda die snel van start gaat. En weer in de 4 de minuut weet Kaj van afstand de bal in de korf te krijgen: 3-6. Dan zet Sporting West een jongen in voor een geblesseerde dame. Raven had haar handen vol aan de continu bewegende heer. Het andere vak stoort zich er niet zoveel aan want Roos doet een doorloper: 4-7. En 7 minuten later gewoon nog een doorloper: 4-8. Ook Kaj weet in dat vak nog een keer te scoren via een doorloper: 4-9. Sporting West komt met een strafworp nog iets dichter bij (5-9). Maar het speltempo van Roda ligt toch echt hoger. De bal wordt elke keer snel terug veroverd en dan snel weer uitgespeeld omdat iedereen klaar staat voor ontvangst. Heerlijk Roda; het was echt genieten van het spelletje vandaag. Jammer dat er nog 1 doelpuntje tegen komt; 6-9. Maar de punten zijn deze keer binnen!

Supporter op de bank