Tara Jeugdtopper

Tara bijt dit seizoen het spits af en is onze eerste jeugdtopper van de week. Zaterdag a.s. is zij bij de start van de zaalcompetitie de V.I.P en geluksbrenger voor Roda 1.

Tara met team en coaches van de D1.

Dit aanstormend talent speelt in de D1 en herken je aan haar stralende lach. Ook tijdens de wedstrijden zien we die glimlach vaak op haar gezicht. Lachend leidt ze haar tegenstander om de tuin.  Met succes want al giechelend lukt het haar om spat zuiver op de korf te schieten en vaak is het nog raak ook.

Tara zit op de Kroosduiker in groep 7. Het leukst vindt zij rekenen. Daar is ze goed in. Na school spreekt zij vaak af met haar vriendinnen. Ze doen allerlei leuke dingen samen. Wat voor dingen? Nou echt meidendingen natuurlijk.  Ook wordt er gekorfbald na schooltijd want veel teamgenootjes wonen in de buurt. In de tuin heeft Tara een korf staan en “thuiswedstrijdjes” op je eigen korf zijn natuurlijk de leukste wedstrijdjes.

Ook zonder vriendinnen vermaakt zij zich prima. Met haar vader speelt ze graag Star Wars op de Playstation of ze tokkelt een melodie op haar gitaar. Tara is niet alleen sportief, ze is ook muzikaal. Ze zit op gitaarles en speelt inmiddels een aardig deuntje. De liedjes van Justin Bieber, Ariana Grande en Ed Sheeran zijn favoriet. Enthousiast vertelt ze dat ze volgend jaar naar de concerten van Katy Perry en Ed Sheeran gaat.

Stiekem ben ik wel een beetje jaloers want Ed Sheeran die had ik ook wel willen zien.

Tara speelt in de D1 en is blij met haar team. Het is gezellig en er wordt leuk gespeeld. Zo leuk dat ze op het veld ongeslagen kampioen zijn geworden. Supergoed natuurlijk. Over Cathy en Michael heb ik geen verhalen los kunnen krijgen bij Tara. “Ze zijn leuk, aardig en leren ons veel”, aldus Tara. Zelf is ze de afgelopen weken beter geworden in het nemen van Vrije ballen. Tara vertelt mij dat ze liever een schot van afstand neemt dan een doorloopbal. Gelukkig zijn de doorloopballen van Tara ook niet gek. In de komende week misschien nog even extra oefenen dan komt het zaterdag a.s. helemaal goed. Met een korf in de tuin is dat oefenen geen enkel probleem.

De leukste oefening tijdens de training is volgens Tara een soort “wie is de mol”? maar dan in een korfbalvariant.  Je speelt met drie of vier tweetallen waarbij ieder tweetal een eigen korf heeft. Er is 1 bal in het spel. Je kunt zelf een aanval inzetten of de samenwerking zoeken met een ander tweetal. Dat laatste is niet zonder risico’s. Niemand is te vertrouwen in dit spel……

Tara gaat graag en vaak met vakantie. Afgelopen zomer was ze in Portugal, regelmatig gaat ze naar de familie in Ierland en ze is ieder jaar op de pistes van Oostenrijk te vinden.  Skiën doet ze al vanaf haar 3e. Ook dat doet ze lachend en zonder enige moeite. Wel ging het 1 keer mis en verstuikte ze haar enkel. Sindsdien is ze wel wat voorzichtiger geworden. Dat vinden wij wel zo fijn want de D1 kan dit Multitalent niet missen.

Maar eerst zaterdag Jeugdtopper van de Week zijn bij Roda 1 tegen KVZ1. We wensen je heel veel plezier en gaan ervan uit dat Roda 1 samen met jou het publiek gaat trakteren op een mooie start van het seizoen.