Tempo B3 – Roda B2

Zaterdag speelden we de uitgestelde “code oranje” sneeuwwedstrijd tegen Tempo in Alphen aan de Rijn. De sfeer in de hal was bijzonder, de meiden noemde het “skeer” ofwel armoedig. Na ruim 50 km gereden te hebben, was er geen koffie, de kantine was dicht. Paul bood aan om een bakkie bij een tankstation te halen en dat vinden de meegereisde toeschouwers een goed idee. De wedstrijd zou pas over een half uur beginnen, dus ruim de tijd…. Paul kwam echter pas in de rust terug, was het zijn TomTom, was het beschikbaarheid van de koffie in Alphen of had Paul andere plannen? Evengoed in de rust heel erg genoten van het meest bijzondere bakkie koffie uit mijn korfbal historie.
De wedstrijd begon dus zonder Paul op de tribune. Totaal zaten er wel 5 toeschouwers op de banken, waarvan 3 van Roda. Roda begint goed, Rick scoort heel snel 0-1, de aanval bestaat uit Rick, Elana, Lotte en Kaj, de verdediging uit Steyn, Junior, Raven en Roos. Jasmijn is wissel.Tempo krijgt een strafworp, tenminste dat denken ze, ze nemen en hij gaat er in. Maar dan blijkt dat het helemaal geen strafworp is maar een vrije worp en die gaat mis. Even later wordt het toch 1-1 en zelfs 2-1. Roos zorgt voor de aansluiting; 2-2. Tempo speelt snel en fel, Roda speelt wat slordig, een pass tegen de paal, alle afvangen worden verloren, ballen worden onderschept en de scheidsrechter fluit zelfs (terecht) voor lopen.
Rick onttrekt zich er van en maakt met 1 hand onder de korf een heel mooi punt; 2-3. Dan breekt Tempo-time aan; ze scoren 3x en het wordt 5-3. Net voor rust scoort Kaj de Anschlusstor 5-4. De spelers krijgen 5 minuten rust, de toeschouwers genieten van de koffie van Paul.
Elana maakt na rust de gelijkmaker; 5-5. Maar Tempo komt weer op voorsprong; 6-5. Er gebeurt een hele tijd niets, Roos schiet op de binnenkant van de korf, maar helaas de bal stuitert er uit. Roda blijft slordig. Hoe lang er nog gespeeld moet worden weten we niet, het scorebord staat uit. Tempo scoort weer; 7-5.
Dan staat weer Rick op en met een hele prachtig move, weer met 1 hand maakt hij 7-6. Dan scoort Kai de gelijkmaker; 7-7. Vorige week was het ook 7-7 en toen gebeurden er hele rare dingen, waardoor Roda uiteindelijk verloor. Jasmijn komt er in voor Raven. Roda speelt het laatste gedeelte goed, snel er wordt veel geschoten en de afvang is altijd voor Roda. Maar hij gaat niet in de korf.
De tegenstander mag ook veel gooien, en het lijkt ons dat dat verdedigd gebeurd. Nadat wij de scheidrechter herinnerd hebben aan de basis korfbal regels, fluit hij wel. Maar dan wanneer wij schieten en de tegenstander 1 meter verder staat. Dat schiet niet op. Er worden ballen uit handen getrokken, mag ook. We krijgen toch niet een beslissing afgedwongen door de 9e man?
De laatste aanval is voor Tempo, de scheidsrechter heeft de fluit al in zijn mond, maar laat de aanval rustig afmaken. Er is nog wat geduw en getrek en wanneer Tempo dan mis schiet, fluit hij af. De eindstand is 7-7 en al met al is dat een eerlijke uitslag. Moe gestreden rijden we in een stille auto in een klein uurtje terug naar Westzaan.
Supporter op de bank