Ten Donck 1 – Roda 1

Waren we op weg naar weer een record in de clubhistorie?

Vandaag was de returnwedstrijd tegen Ten Donck uit Ridderkerk in Ridderkerk. In de thuiswedstrijd kon Roda 1 pas in de laatste 7 minuten afstand nemen door vanaf 21 – 21 weg te lopen naar 25 – 21 en uiteindelijk te winnen met 25 – 22.

Vandaag een heel ander Roda dan tijdens de wedstrijd in de Koog want vanaf het begin af aan liet Roda zien dat ze de teugels in handen hadden want via 1-2 liepen ze weg naar 1-7 en lieten ze duidelijk zien dat ze qua mentale weerbaarheid en korfbal verder zijn dan toen in de thuiswedstrijd. Ten Donck spartelde nog even tegen door 2-7 en 3-7 te maken maar vanaf 4-8 liet Roda weer zien dat ze echt grote stappen hebben gemaakt en via veel mooie veldgoals en een paar strafworpen namen ze afstand en liep de score op naar 6-16.

Tijdens deze wedstrijd waren er ook wat problemen met de Jurytafel door niet op het juiste moment de knoppen te bedienen en de juiste tijd  bij te houden zowel bij de schotklok als bij de  speeltijd . Hierdoor moest de scheidsrechter de wedstrijd regelmatig stil leggen om wat dingen te corrigeren.

Roda liet zich echter niet door de omstandigheden beïnvloeden en ging lekker door waar het mee bezig was en dat was mooi korfbal en doelpunten maken. Met nog 5 minuten officiële  speeltijd op de klok(!) werd uiteindelijk de ruststand bereikt met 10 – 21 in het voordeel van Roda.

Met zijn allen naar de kleedkamer om even bij te komen van al het korfbalgeweld in de eerste helft en bespreken wat er nog beter kan om de tweede helft mee voort te zetten.

Terugkomend uit de kleedkamer en in de zaal aangekomen om te beginnen aan de tweede helft heeft de scheidsrechter besloten om de wedstrijd te staken wegens wanordelijkheden aan de Jurytafel.

We zullen zien hoe dit afloopt, maar Roda liet vandaag zien dat het na de nederlaag van vorige week tegen Excelsior weer goed bij de les was en een fantastische eerste helft speelde. Er is nu twee weekenden rust en dan speelt Roda 1 op 2 maart de derby tegen ZKV. Dus ik zou zeggen tot 2 maart in de Koog want dan hebben we jullie steun weer hard nodig!

Doelpunten eerste helft: Hidde (6), Shanna (5), Kees (3), Jari (3), Yoets (2),  Sandy en Thijs ieder 1.