Terugblikken en vooruitblikken Roda senioren

Het zaalseizoen is voor onze vereniging ten einde en de eerste veldtrainingen hebben al weer plaatsgevonden. De overgang van zaal naar veld leek ons een mooie periode om eens even de balans op te maken.

Terugblik…

Als technische commissie kijken we met wisselende gevoelens terug op het zaalseizoen. Als we puur naar resultaat kijken dan is het natuurlijk teleurstellend dat ons vlaggenschip na een aanwezigheid van +/- 17 jaar in de 1e klasse zaal, degradeerde naar de 2e klasse. Roda 1 was ingedeeld in een sterke poule en heeft helaas te kampen gehad met zware blessures van een aantal belangrijke spelers. Ondanks de degradatie zijn er zeker ook lichtpunten, zo haalde Roda in de laatste twee zaalwedstrijden mooie resultaten en hebben vele spelers uit het tweede, maar ook uit onze talentvolle junioren groep hun eerste minuten in het eerste team gemaakt! Volgend jaar terug knokken en door het spelen tegen waarschijnlijk veel meer regionale tegenstanders liggen er ook weer kansen en nieuwe uitdagingen.

Roda 2 had eigenlijk een prima zaalseizoen en speelde lang om de bovenste plek in de reserve 3e klasse mee. Veel spelers hebben flinke stappen gezet en het team oogt steeds volwassener. Het spelen in wisselende samenstelling, mede door genoemde blessures bij Roda 1 is wel een aderlating geweest. Toch ook hier van belang om nog even te noemen dat er vele junioren minuten hebben gemaakt in het 2e.

Roda 3 bestond in de zaal uit een combinatie van Roda 3 en Roda 4. In wisselende samenstellingen is dit team zesde geëindigd in de reserve 4e klasse. Een aardig resultaat.

Vooruitblik..

Een vernieuwde kantine, weer vier Roda senioren teams actief op het veld en veel derby’s op het programma ….Dit zijn de mooie ingrediënten voor het aanstaande veldseizoen.

Roda 1 komt uit in de eerste klasse veld en speelt tegen Furore 1, Oosterkwartier 1 en Sporting Badhoevedorp 1. Alle drie tegenstanders die de afgelopen jaren de weg omhoog hebben gevonden. Roda opent op 6 april thuis tegen Furore en we zijn erg nieuwsgierig naar de krachtverhoudingen. Van Roda mag verwacht worden dat zij met een bepaalde mate van volwassenheid en de wil om te winnen van betekenis kunnen zijn in deze poule. Alle succes gewenst!

Roda 2 gaat strijden om lijfsbehoud in de reserve 2e klasse. De verwachting is dat zij met tegenstanders als GG 4 en Pernix 4 een aantal ervaren teams treffen. Madjoe 2 eindigde in de zaal 2e klasse keurig in de middenmoot. Kortom ogenschijnlijk een sterke poule. Roda 2 heeft laten zien een heel behoorlijk niveau te kunnen halen en in fases makkelijk te kunnen scoren. We hebben dan ook veel vertrouwen in goede resultaten.

Roda 3 en 4 gaan op het veld spelen in de breedtesport. Er staan een aantal leuke tegenstanders op het menu. We hopen dat beide teams ondanks de nog wat dunne bezetting een heel leuk veldseizoen tegemoet gaan.

Het oog op volgend seizoen….

Als technische commissie zijn wij bezig met de uitwerking van een 2-jaren plan(publicatie in mei/juni 2024), waarin naast plezier uiteraard ook sportieve ambities staan beschreven. Deze sportieve ambities hangen ook samen met de overgang van onze junioren. We vinden het van groot belang om hen in de komende jaren verder te ontwikkelen op fysiek, technisch -en tactisch gebied.

Een belangrijke rol is weggelegd voor de trainers/coaches die hier hun bijdrage aan gaan leveren in de komende jaren, maar het vraagt natuurlijk ook iets van de huidige senioren teams. Momenteel worden er belangrijke stappen gezet om deze verbinding te versterken. Zo gaan de junioren als gehele groep een aantal keer meetrainen met de selectie in de komende periode.

Technische commissie WKV Roda