Thriller Roda 1- Rapid 1 eindigt in gelijkspel.

Archieffoto Roda 1 – Rapid 1; vrije bal Hidde

In de week van ons jubileumfeest moet er een 4 punten duel tegen Rapid uit Haarlem gespeeld worden. De wedstrijd stond eerst gepland laat in de middag, maar dat is niet echt handig als je een jubileumreceptie hebt om 16.00 uur. Gelukkig is KZ/Hiltex bereid hun wedstrijdprogramma aan te passen, zodat wij vroeg in de middag kunnen spelen.

Rapid bood ons een fraai boeket bloemen aan i.v.m. ons 100 jarig jubileum. Jeugdtopper van de week is Julian Koel vergezeld door zijn teamgenoten Eskil, Eniz, Fonne, Dorien en niet te vergeten Amber!

Het is een wedstrijd op het scherpst van de snede. Rapid is dit jaar met een sterke serie bezig en die hebben ze te danken aan veel agressie in hun spel. De wedstrijd staat onder de goede leiding van Wouter Watermulder, die er om bekend staat dat hij snel een strafworp geeft. Ook vanmiddag. Terwijl Rapid met veel agressie speelt, krijgt Roda daarentegen door een aantal onnodige overtredingen teveel stippen tegen. De eerste helft zit Roda meestal aan de goede kant van de score zonder echt uit te kunnen lopen. Een marge van twee punten, vervolgens weer een strafworp tegen en zo blijft Rapid in de wedstrijd. Het verschil met de ruim gewonnen uitwedstrijd was dat Roda toen meteen afstand nam en Rapid meteen het uitzicht ontnam op een goed eindresultaat. Op slag van rust pakt Roda drie keer een marge van 2 op 9-7, 10-8 en 12-10, maar iedere keer komt Rapid weer langszij: 12-12 ruststand. Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Roda pakt iedere keer een marge van 2 doelpunten, maar iedere keer weet Rapid het gat weer te dichten, tot de 19-19 wordt bereikt. Kees krijgt een strafworp hij mist, te vroeg ingelopen, strafworp over: weer mis. Rapid ruikt haar kans, we komen 19-20 achter. Het wordt zelfs 19-21. Jelmer maakt de 20-21 van afstand. Rapid krijgt een stip: 20-22. De tijd tikt door, het Roda publiek wordt stil. Kees krijgt een vrije bal; die is wel raak. Nog 3 minuten te spelen, Rapid loopt zelfs uit tot 21-24.

De organisatoren van het jubileumfeest kijken somber. Het zal toch niet dat je een jubileumfeest moet vieren met een nederlaag? Hidde maakt de 22-24, zou het nog kunnen? Tactische wissels worden ingezet. Jari, Hidde, Jitter, ze staan allemaal even langs de lijn. Scheidsrechter geeft met drie minuten te spelen nog een statworp aan Roda. Kees besluit om de stip niet te nemen, Jitter krijgt deze moeilijke taak op dát moment! Goal, 23-24! Het publiek gaat er nu echt voor zitten. Hidde komt in het andere vak met Kees, Jane en Sandy. Nu komt het voordeel eruit dat Roda lengte overwicht heeft. Kees heerst in de aanvallende rebound en pakt alle ballen. Jane en Sandy zijn sterk in de aangeef, alle ballen worden hoog aangegooid. Bal krijgen en meteen schieten. Drie, vier keer gaat het net mis. De verdediging van Rapid staat onder enorme druk. De vijfde poging van Hidde is bingo: 24-24. Het Roda publiek op de banken. Beide ploegen lijken te kunnen leven met dit eindresultaat.

Statistieken: Jelmer (8), Kees (5), Hidde (4), Jari (3), Shanna (2), Yoets en Jitter elk .