Tilburg winnaar van “Roda vier Provinciën toernooi”.

Zaterdag was er bij Roda voor het eerst “Een vier Provinciën toernooi”. Vier eerste klassers: Nova uit Bilthoven, Tjoba uit ’s Heer Hendrikkinderen (Zeeland), Tilburg en Roda uit Westzaan streden met hun reserve teams, in de aanloop naar de competitie, om deze felbegeerde titel. Het leuke idee was afkomstig van onze voormalige trainer/coach René Arnoldus. Door zijn vertrek aan het einde van het vorig seizoen is de organisatie over genomen door Age Knossen jr. als voorzitter van de Technische Commissie. De organisatoren troffen het natuurlijk fantastisch met het weer. Misschien was het zelfs wel iets te warm, want gaande het toernooi besloot de wedstrijdleiding in overleg met de coaches de wedstrijdduur in te korten tot 2 keer 15 minuten.

Het Roda "Vier Provinciën Toernooi" met een blik op de wedstrijd Tjoba 1 en Tilburg 1.

Het Roda “Vier Provinciën Toernooi” met een blik op de wedstrijd Tjoba 1 en Tilburg 1.

De krachtsverschillen waren klein in dit toernooi. Bij de beoogde standaard teams werd Tilburg 1 de winnaar met 5 punten uit 4 wedstrijden. Goede tweede werd Roda 1 met 4 vier punten uit drie duels. Tjoba 1 werd derde maar drong toernooi winnaar Tilburg 1 wel een gelijkspel af. En ook Roda 1 boekte maar een benauwde overwinning op Tjoba 1 . Tjoba 1 was ook de mest scorende ploeg in de poule. Nova eindigde als laatste.

Bij de reserve teams won Tilburg 2 eveneens. Ze kwamen tot winst in alle drie duels. Maar Tilburg 2 won van de nummers twee en drie, Tjoba 2 en Nova 2, maar met een doelpunt verschil. Tjoba 2 eindigde als tweede met vier punten uit drie wedstrijden en Nova 2 werd derde. Roda 2 eindigde helaas op de laatste plaats.

Na de prijsuitreiking de BBQ met als gasten Tjoba en Tilburg. ’s Avonds een Bubbling Party met DJ Nick Rietveld. De vereniging Tilburg was ook present bij de Bubbling Party. En na het succes van zo’n dag, met twee prijzen in de tas, ga je daarna natuurlijk nog het nachtleven van Zaandam verkennen met een aantal Roda gidsen. Alhoewel Camping de Kemphaan een uitstekende kampeer locatie is, werd gekozen om te overnachten in de kleedkamers.

De toernooileiding wil de scheidsrechters en de kantine bezetting nadrukkelijk bedanken, zij hebben het toernooi mede mogelijk gemaakt.

Volgende jaar een tweede editie?

Op de Roda Facebook pagina heel veel foto’s van het toernooi.

Redactie clubblad Roda Nieuwsflitsen